Beleidsregels locaties inzamelvoorzieningen gemeente Bronckhorst

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst;

 

Gelet op de bepalingen van de Afvalstoffenverordening en het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Bronckhorst;

 

Overwegende dat:

 

Het in het belang van een doelmatige verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen wenselijk is nadere regels te stellen omtrent de locaties waar afvalstoffen ter inzameling kunnen worden aangeboden in een inzamelvoorziening aan de inzameldienst, als bedoeld in de Afvalstoffenverordening van de gemeente Bronckhorst;

BESLUIT:

 

Vast te stellen de ‘beleidsregels locaties inzamelvoorzieningen gemeente Bronckhorst’.

Artikel 1 Doelmatigheid

De beleidsregels zijn van toepassing bij het bepalen van locaties voor een inzamelvoorziening voor huishoudelijk afval- en grondstoffen voor een bepaald aantal woonpercelen en/of een inzamelvoorziening op wijkniveau.

Artikel 2 Criteria

Aan een locatie voor een inzamelvoorziening worden de volgende criteria gesteld:

  • -

    De inzamelvoorziening bevindt zich bij voorkeur op een perceel grond in eigendom bij de gemeente Bronckhorst. Indien dit niet mogelijk is kan worden uitgeweken naar particulier eigendom.

  • -

    In de ondergrond van de locatie liggen geen kabels en leidingen.

  • -

    De inzamelvoorziening draagt bij aan een onderling doelmatige verspreiding van de inzamelvoorziening(en) binnen een wijk of een kern.

  • -

    De locatie met een inzamelvoorziening draagt bij aan een logistiek goede inzameling van het afval door de inzameldienst.

  • -

    De locatie met een inzamelvoorziening brengt de verkeersveiligheid op en rond de locatie niet in gevaar en is geen beperking voor de verkeersdoorstroming.

  • -

    De locatie met een inzamelvoorziening biedt parkeervoorzieningen, voor het veilig afleveren van het afval.

  • -

    De inzameldienst en de inwoners ondervinden binnen een straal van 10 meter van de locatie geen fysieke obstakels bij het gebruik van de inzamelvoorziening.

  • -

    De locatie met een inzamelvoorziening, blokkeert geen inritten van woon- of bedrijfspercelen.

  • -

    De locatie met een inzamelvoorziening levert zo min mogelijk overlast op voor omwonenden.

  • -

    De aanleg van de inzamelvoorziening brengt zo min mogelijk het vellen van bomen en struiken met zich mee of een aantasting van het groen, dan wel dat herplant/herstel van het groen, mogelijk is.

Artikel 3 Voorbereidingsprocedure

Bij het aanwijzen van (nieuwe) locaties voor het plaatsen van inzamelvoorzieningen, wordt de uniforme voorbereidingsprocedure afdeling 3:4 Awb doorlopen, zodat een ieder een zienswijze kan indienen op het voorgenomen besluit.

Artikel 4 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2020 .

Artikel 5 Citeertitel

Deze regels worden aangehaald als: Beleidsregels locaties inzamelvoorzieningen huishoudelijke afvalstoffen gemeente Bronckhorst.

 

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van Bronckhorst, 3 september 2019

De secretaris.

B. Drewes

De burgemeester,

M. Besselink

Naar boven