Besluitenlijst college 17 september 2019 gemeente Oisterwijk

Het college heeft in de vergadering van 17 september 2019 de volgende besluiten genomen:

 

Actualisatie gemeentelijke prioriteitenlijst noodstroomaggregaten

Het college heeft de gemeentelijke prioriteitenlijst noodstroomaggregaten geactualiseerd.

 

De beslissing op het bezwaarschrift gericht tegen de besluiten last onder dwangsom en last onder bestuursdwang van de illegaal gerealiseerde bouwwerken geen gebouwen zijnde op de Laag Heukelomseweg

Het college heeft besloten het bezwaarschrift tegen het besluit onder dwangsom en last onder bestuursdwang van d.d. 27 februari 2019 voor de bouwwerken geen gebouwen zijnde op de Laag Heukelomseweg, ongegrond te verklaren, deze besluiten in stand te laten en het advies van de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie over te nemen.

 

Vaststelling Algemene plaatselijke verordening 2019

Het college heeft de raad voorgesteld de Algemene plaatselijke verordening gemeente Oisterwijk 2015 in te trekken en gelijktijdig de Algemene plaatselijke verordening gemeente Oisterwijk 2019 vast te stellen.

 

Woningbouwprogrammering 2019-2028 en Woonagenda 2019-2023

Het college heeft besloten om de Woonagenda 2019-2023 vast te stellen en de Woningbouwprogrammering 2019-2028 ter vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad.

Bestemmingsplan "KVL-terrein, oost”

Het college heeft ingestemd met het voorstel aan de gemeenteraad, het bestemmingsplan “KVL-terrein, oost” gewijzigd vast te stellen.

 

Kadernota grondbeleid gemeente Oisterwijk

Het college heeft ingestemd met de inhoud van de Kadernota grondbeleid gemeente Oisterwijk 2020 en volgende jaren en legt deze voor vaststelling voor aan de raad..

 

Vaststellen verordening tot tweede wijziging van de legesverordering 2019

Het college heeft de raad voorgesteld de verordening tot tweede wijziging van de legesverordening 2019 vast te stellen en deze daags na de bekendmaking er van in werking te laten treden.

 

Bestuursovereenkomst inzake het voortgezet gebruik van de opvanglocatie voor vreemdelingen aan de Kievitsblekweg te Oisterwijk

Het college heeft besloten in te stemmen met een ontwerp van een bestuursovereenkomst met het COA over het voortgezet gebruik van de opvanglocatie voor vreemdelingen in Oisterwijk. Het college heeft besloten de gemeenteraad in de gelegenheid te stellen om hierover zijn wensen en bedenkingen aan het college uit te brengen.

 

Projectplan Sociaal Domein 2019-2020

Het college heeft besloten om het Projectplan Sociaal Domein 2019-2020 ter besluitvorming voor te leggen aan de raad. Het projectplan geeft uitvoering aan de Koers Sociaal Domein 2019-2030 dat op 20 december 2018 door de gemeenteraad is vastgesteld.

 

Vergelijking declaratiefonds –meedoenregeling

Het college heeft besloten de vergelijking declaratiefonds met de meedoenregeling ter besluitvorming voor te leggen aan de gemeenteraad. Beide regelingen hebben de bedoeling dat financieel kwetsbare inwoners kunnen meedoen op sportief, recreatief en educatief gebied. De twee scenario’s zijn uitgewerkt en met elkaar vergeleken. Het voorstel is instemmen met voortzetten van het declaratiefonds.

 

Cliëntervaringsonderzoeken Jeugd en Wmo 2019

Het college heeft kennis genomen van de cliëntervaringsonderzoeken Jeugd en Wmo 2019 en ingestemd met de raadsinformatiebrief over de betreffende onderzoeken.

 

Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen

Het college heeft besloten de verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen gemeente Oisterwijk 2019 ter vaststelling door te geleiden aan de gemeenteraad.

Beantwoording artikel 34 RVO ontwikkelingen veehouderij

Het college heeft ingestemd met de schriftelijke beantwoording van de vragen van een raadslid van PGB over ontwikkelingen in de veehouderij.

 

Aanbrengen grond voor natuurgrasveld

Het college heeft besloten anticiperend op de nieuwe bestemming van perceel 4238 (sport) om, met terugwerkende kracht (vanaf 12 september 2019), in te stemmen om dit perceel op te hogen met de grond afkomstig van het voormalige hoofdveld van RKSV Oisterwijk.

 

Naar boven