Vaststelling ontwerp Nota Bodembeheer Limburg Noord 2019-2028 / Bodemfunctieklassenkaart en Bodemkwaliteitskaart

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 september 2019 de ontwerp Nota Bodembeheer Limburg Noord 2019-2028 / Bodemfunctieklassenkaart en Bodemkwaliteitskaart vastgesteld.

 

De Nota bodembeheer Limburg Noord 2019-2028 is een gemeenschappelijke nota van de 15 Noord- en Midden-Limburgse gemeenten. In de Nota staat hoe de regio omgaat met bodemverontreiniging en welke mogelijkheden er zijn voor het toepassen en hergebruiken van grond. De Nota geeft regels en richtlijnen voor iedereen die bij het voorbereiden van projecten of het uitvoeren van bodemwerken rekening moet houden met de kwaliteit van de bodem.

 

De Nota is onlosmakelijk verbonden met de bodemkwaliteitskaart. De bodemkwaliteitskaart is een kaart waarop de bodemkwaliteit binnen een bepaald gebied is aangegeven. Een bodemkwaliteitskaart wordt opgesteld om grondverzet op een efficiënte, kosteneffectieve en verantwoorde manier mogelijk te maken.

 

De ontwerp Nota Bodembeheer Limburg Noord 2019-2028 / Bodemfunctieklassenkaart en Bodemkwaliteitskaart liggen vanaf 18 september 2019 gedurende 6 weken ter inzage in het Huis van de Gemeente, Wilhelminaplein 1 in Panningen.

 

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kunnen zienswijzen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Peel en Maas, postbus 7088, 5980 AB Panningen.

 

Meer informatie?

Voor verdere informatie over dit ontwerp kunt u contact opnemen met de heer R. Janssen van het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving. E-mailadres: info@peelenmaas.nl of telefoonnummer: 077-306 66 66.

 

Naar boven