Kennisgeving besluit tot verlenen van inspraak op de concept Nota bodembeheer Midden-Groningen

 

Het is niet zomaar toegestaan om grond van de ene plek naar de andere plek te brengen. De wetgeving voor hergebruik van grond staat opgenomen in het Besluit bodemkwaliteit en de Regeling bodemkwaliteit. Grond is onderverdeeld in vier kwaliteitsklassen: AW (landbouw/natuur); Wonen (Wo); Industrie (In) en niet toepasbaar (NT). Uitgevoerde bodemonderzoeken en de Bodemfunctieklassenkaart vormen de basis van de Bodemkwaliteitskaart. De Bodemkwaliteitskaart is onderdeel van de Nota bodembeheer. De Nota bodembeheer beschrijft het gemeentelijk beleid over de toepassing van grond en baggerspecie op landbodem.

Het beleid is al bijna 20 jaar in samenwerking met bijna alle Groninger gemeenten en met de provincie. De waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s nemen inmiddels ook deel.

 

De inspraakprocedure bevat:

Het conceptnota bodembeheer

Rapport bodemkwaliteitskaart

De bodemfunctieklassenkaart

 

De stukken liggen ter inzage van donderdag 5 september tot donderdag 17 oktober 2019.

De stukken zijn te raadplegen via www.midden-groningen.nl.

Als belanghebbende kunt U uw vragen, opmerkingen en zienswijzen tot 17 oktober 2019 kenbaar maken per e-mail gemeente@midden-groningen.nl of per telefoon 0598 373 373 met vermelding van Nota bodembeheer of ten name van Klaas Bouwknecht en Trea Hoiting. U kunt ook een afspraak met een van hen maken.

Zienswijzen kunt u schriftelijk richten aan de gemeenteraad, Postbus 75, 9600 AB te Hoogezand.

 

De zienswijzen op de Bodemfunctieklassenkaart worden meegenomen in de definitieve kaart en wordt vervolgens vastgesteld door het college.

De zienswijzen op de conceptnota bodembeheer worden meegenomen in het definitieve Nota bodembeheer en wordt vervolgens op grond van artikel 44 Besluit bodemkwaliteit aan de gemeenteraad aangeboden worden op 28 november 2019.

 

Naar boven