Openbare vergadering

 

Hierbij nodig ik u uit voor de openbare vergadering van de raadscommissies van Midden-Groningen op donderdag 12 september 2019 om 19:30 uur in de Raadzaal en in de commissiekamer (Hoofdweg 10a te Slochteren) Er zullen tegelijkertijd twee commissies plaatsvinden. De voorlopige agenda’s treft u onderstaand aan. Alle stukken die op deze vergadering betrekking hebben zijn te raadplegen via https://bestuur.midden-groningen.nl/ Voor vragen kunt u contact opnemen met de griffie. Dit kan zowel telefonisch (0598) 373667 als via e-mail: griffie@midden-groningen.nl.

 

Namens de voorzitters van de raadscommissies

 

 

Raadscommissie 1

Aanvang 19.30 uur in de commissiekamer (deze vergadering wordt niet live uitgezonden)

 

Naast de standaard agendaonderwerpen kent deze raadsagenda de volgende inhoudelijke punten:

 

Sportcapaciteit bij kindcentra Scholenprogramma

Naar aanleiding van de bevingsproblematiek en de noodzaak om de scholen in de gemeente bevingsbestendig, krimp-proof, duurzaam en toekomstbestendig te maken, is het realiseren van passende sportvoorzieningen aan het Scholenprogramma toegevoegd. Dit voorstel heeft vooral gevolgen voor Hoogezand en Sappemeer omdat de sport- en gymlokalen op basis van de al ontwikkelde programmaplannen binnen het scholenprogramma van de voormalige gemeente Menterwolde en Slochteren een adequate oplossing bieden voor de vraag voor een passende gymvoorziening.

 

Beheerplan gemeentelijke gebouwen Midden-Groningen

Het beheerplan gaat over de manier waarop de gemeente met haar vastgoed omgaat en de financiering daarvan. Alle gebouw- en installatie onderdelen zijn in kaart gebracht en daarvan zijn van alle items de staat en levensduur bepaald. Daaraan gekoppeld kan dus ook voor ieder item bepaald worden wanneer welk onderhoud moet plaatsvinden en wanneer iets moet worden vervangen. Tegelijkertijd is de gemeente bezig om vastgoedbeleid te ontwikkelen. Dit moet er voor zorgen dat de gemeente voldoende vastgoed beheert om samen met haar inwoners haar maatschappelijke doelen te verwezenlijken.

 

 

Raadscommissie 2

Aanvang 19.30 uur in de raadzaal

 

Rekenkamerrapport dienstverlening

De Rekenkamercommissie (RKC) Midden-Groningen heeft tot doel de kaderstellende en controlerende taak van de gemeenteraad te versterken. Daartoe voert de RKC onderzoek uit naar het gevoerde beleid van de gemeente. De RKC heeft ten aanzien van de gemeentelijke dienstverlening een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. De RKC heeft een aanbiedingsbrief geschreven gericht aan de raad waarin een toelichting gegeven wordt op de totstandkoming van het onderzoek en het rapport. Daarnaast worden de belangrijkste bevindingen vermeld met daarbij de aanbevelingen van de RKC aan de raad.

 

 

Rekenkameronderzoek naar de opvolging aanbevelingen ICT uit 2017

De Rekenkamercommissie (RKC) heeft tot doel de kaderstellende en controlerende taak van de gemeenteraad te versterken. Daartoe voert de RKC onderzoek uit naar het gevoerde beleid van de gemeente. De RKC heeft ten aanzien van ICT een quick scan onderzoek uitgevoerd naar de opvolging aanbevelingen rekenkameronderzoek ICT uit 2017. De RKC heeft een uitgebreide aanbiedingsbrief geschreven gericht aan de raad waarin de belangrijkste bevindingen vermeld worden met daarbij de aanbevelingen van de RKC aan de raad.

 

Consulterend debat over de strategische inkoop van jeugdhulp vanaf 2021 en de wijze van uitvoering

Per 2021 loopt het huidige inkoopcontract van de jeugdhulpcontracten af. In 2019 moet er een besluit genomen worden door het college hoe verder te gaan in 2021. De uitkomsten van dit debat geven het college richting wat de wensen van de raad zijn met betrekking tot de inkoop van jeugdhulp in Midden-Groningen.

 

Startdocument Regionale Energiestrategie Groningen (RES)

Met het vaststellen van het startdocument Regionale Energiestrategie (RES) geeft de gemeenteraad van Midden-Groningen opdracht aan het college om gezamenlijk een RES Groningen te maken. Deze regionale strategie is erop gericht tot regionale keuzes voor de duurzame opwekking van elektriciteit te komen en hoe invulling te geven aan de warmtetransitie in de gebouwde omgeving. In het startdocument is opgenomen dat regionale keuzes worden gebaseerd op een integrale maatschappelijke afweging. Uitgangspunten die hierbij worden gehanteerd hebben onder meer betrekking op maximaal draagvlak, kansen voor werkgelegenheid en een eerlijke verdeling van lasten en lusten.

 

U kunt gebruikmaken van het spreekrecht tijdens raadscommissievergaderingen over onderwerpen die op de agenda staan. Wilt u van het spreekrecht gebruikmaken dan kunt u dit van tevoren schriftelijk of telefonisch melden aan de griffier. Tel. 0598- 373 667 of griffie@midden-groningen.nl

 

Deze raadscommissies zijn ter voorbereiding op de raadsvergadering van 19 september 2019

 

 

Naar boven