Afhandeling vergunningsaanvraag Lampegietersoptochten 2019

Op maandag 16 september 2019 vinden in de avond de traditionele Lampegietersoptochten plaats in verschillende wijken van Veenendaal. De Lampegietersoptochten worden georganiseerd door buurtcommissies bestaande uit vrijwilligers, ouders en winkeliers. De evenementenvergunning is aangevraagd door Veens-Welzijn en de coördinatie van het geheel is tevens in handen van Veens-Welzijn.

 

Het evenement bestaat verder uit de volgende onderdelen:

- de Lampegietersoptochten in 6 wijken op maandagavond 16 september 2019 met verschillende aanvangstijden (voor de exacte start- en eindtijden verwijzen wij naar de site www.veens-welzijn.nl onder ‘Routes en aanvangstijden Lampegietersoptochten’);

- de optochten worden begeleid door fanfarekorpsen;

muziek door middel van geluidsinstallaties wordt ten gehore gebracht op de volgende locaties: Winkelcentrum De Ellekoot, Jumbo Petenbos (Paddestoelenlaan) en Buurthuis Plein Zuid (Dr. Colijnstraat)

- na afloop van de optochten zullen in de buurthuizen en de wijken chocomel en kaneelbeschuitjes worden uitgedeeld aan de kinderen.

 

de burgemeester heeft besloten om op grond van:

  • artikel 2:25 van de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal vergunning te verlenen voor het organiseren van 6 optochten in Veenendaal in het kader van Lampegietersavond op 16 september 2019;

 

-het college van burgemeester en wethouders heeft besloten op grond van:

  • artikel 61b lid 2 onder d van het RVV ontheffing te verlenen van het verbod op vervoer van personen in of op aanhangwagens achter motorvoertuigen en in open en gesloten laadruimten van motorvoertuigen.

 

Informatie

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van Veens www.veens-welzijn.nl onder ‘Routes en aanvangstijden Lampegietersoptochten’)

 

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u of een andere belanghebbende binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan de raad/ het college van burgemeester en wethouders/ de burgemeester (zie ondertekening brief), Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

In het bezwaarschrift vermeldt u het volgende:

- uw naam, adres, datum en ondertekening;

- een omschrijving van het besluit waar het bezwaar tegen gericht is (u kunt bijvoorbeeld de datum en het kenmerk van deze brief vermelden of een kopie meesturen);

- de reden waarom u bezwaar instelt.

 

U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen via een webformulier op het digitale loket van de gemeente-website (trefwoord: “bezwaar en beroep”). Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op onze site is tevens meer informatie te vinden.

 

Een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Als u dat wilt, kan bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht een verzoek om een voorlopige voorziening ingediend worden. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Het adres daarvoor is Postbus 13023, 3507 LA Utrecht. 

 

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen en wel via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u ook beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op deze site is tevens meer informatie te vinden.

 

 

 

Naar boven