Wijziging van de Verordening raadscommissies.

 

De raad van de gemeente Den Haag,

 

Gezien het voorstel van het presidium d.d. 20 december 2018

 

Gelet op de artikelen 82 en 147 van de Gemeentewet

 

Gelet op de Verordening raadscommissies

 

Besluit:

Vast te stellen de Verordening tot wijziging van de Verordening raadscommissies

Artikel I

Artikel 8, tiende lid komt als volgt te luiden:

 

10. Wanneer het vereiste aantal leden niet is opgekomen, worden de leden op de in het derde lid bedoelde wijze voor een nieuwe vergadering opgeroepen, met dien verstande, dat tussen de rondzending van de oproepingsbriefjes en het uur van de vergadering slechts 24 uren behoeven te verlopen. Deze vergadering kan worden gehouden, ongeacht het aantal opgekomen leden.

 

Artikel II

Artikel 20, tweede lid komt als volgt te luiden:

 

2. Artikel 21 (Voorstellen van orde) van het Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad is voor zoveel mogelijk van overeenkomstige toepassing op raadscommissies.

 

Artikel III

a. Artikel 13 eerste lid komt als volgt te luiden:

 

1. De voorzitter stelt niet-leden in de gelegenheid te spreken over geagendeerde onderwerpen, met inbegrip van de op de advieslijst vermelde punten (inspreekrecht). Uitgezonderd zijn de vaststelling van het conceptverslag, de procedurevergadering, de rondvraag alsmede voorstellen tot het doen van benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen.

De voorzitter van de commissie kan inspreken toestaan, indien een inspreker van oordeel is dat de samenvatting van een eerder uitgesproken inspreektekst in het conceptverslag niet goed is weer-gegeven of een actuele (emotionele) aangelegenheid daartoe aanleiding geeft.

 

b. Artikel 13, derde lid komt als volgt te luiden:

 

3. Degene die van het inspreekrecht gebruik maakt voert het woord direct voorafgaand aan de behandeling door de commissie van het desbetreffende onderwerp. De spreektijd bedraagt per inspreker maximaal vijf minuten, uitgezonderd het twee-minutendebat, waarvoor de spreektijd per inspreker twee minuten bedraagt.

 

Artikel IV

Deze wijziging treedt in werking terstond na bekendmaking.

 

Aldus besloten in de raadsvergadering van 24 januari 2019.

De griffier, Lilianne Blankwaard-Rombouts en de voorzitter, Pauline Krikke.

Naar boven