Aanvulling bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Diepveldenweg

 

Burgemeester en wethouders van Eersel maken op basis van artikel 3.8 Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Diepveldenweg met ingang van 15 augustus 2019 tot 26 september 2019 ter inzage ligt in het gemeentehuis. Het ontwerp met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.eersel.nl/ruimtelijkeplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.BPBdvw0062-ONTW.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het plan maakt een nieuwe weg mogelijk tussen de provinciale weg N397 en Bergeijk. De Diepveldenweg verbetert de ontsluiting van Bergeijk, 't Loo en Luyksgestel en de bedrijventerreinen Waterlaat en het Stoom. De nieuwe weg is ook bedoeld om het sluipverkeer via de Stokkelen en de Hazenstraat maar ook door de kern Eersel terug te dringen.

De kruising met de Stokkelen wordt vormgegeven als voorrangskruising met twee fietstunnels, het bestemmingsplan maakt dit ook mogelijk.

Voornemen verzoek herbegrenzing Verordening ruimte provincie Noord-Brabant

In de bekendmaking van het ontwerpbestemmingsplan Diepveldenweg van 14 augustus is vergeten om op te nemen dat er ook een verzoek tot herbegrenzing wordt gedaan bij Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord-Brabant.

Het betreft de volgende aanpassingen:

  • overige zone - in Verordening ruimte te verwijderen Structuur - Gemengd landelijk gebied

  • overige zone - in Verordening ruimte toe te voegen Structuur - Natuur Netwerk Brabant

Wilt u een zienswijze hierover kenbaar maken?

Binnen genoemde termijn kan eenieder schriftelijk (niet per e-mail) een zienswijze over het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad, postbus 12, 5520 AA Eersel. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken; u moet dan -ook binnen de genoemde termijn- contact opnemen met Bas Joosten, afdeling Ontwikkeling, team Ruimte, te bereiken via (0497) 531 300.

Naar boven