Persbericht Dance-event Fuze-Outdoor 2019

Dance-Event Fuze-Outdoor vindt op vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2019 plaats op de locatie Stadspark Veenendaal. Het programma ziet er als volgt uit:

 

Vrijdag 6 september

Fuze goes 90’s met optredens van artiesten en DJ’s uit de jaren 90 en

Fuze Viva Hollandia met Nederlandstalige muziek in 2 tenten van 18.00 uur tot 01.00 uur

 

Zaterdag 7 september

Fuze-Outdoor met Hardstyle en Fuze goes Urban met optredens van diverse DJ’s in 2 tenten

van 14.00 uur tot 24.00 uur.

 

Besluit 1

de burgemeester heeft besloten op grond van:

- artikel 2:25 van de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal vergunning te verlenen voor het organiseren van een 2-daags muziekfestival Fuze-Outdoor, betreffende Fuze goes 90’s en Fuze Viva Hollandia op vrijdag 6 september 2019 van 18.00 uur tot 01.00 uur en Fuze-Outdoor en Fuze goes Urban op zaterdag 7 september van 14.00 uur tot 24.00 uur, beiden in het Stadspark te Veenendaal;

- artikel 35 van de Drank- en Horecawet ontheffing te verlenen voor het schenken van zwak- alcoholhoudende drank door Drinx B.V. uit Oosterbeek welke cateraar in het bezit is van de benodigde Verklaring Sociale Hygiëne;

 

Besluit 2

het college van burgemeester en wethouders besloten op grond van:

- artikel 2:10A van de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal vergunning te verlenen voor het plaatsen van podia, 2 tenten, mobiele biertaps, een terras met overkapping (shelter), een horecaeiland en diverse foodstands voor eet- en drinkwaren en overige attributen in het Stadspark en het situeren van een fietsenstalling op het Evenemententerrein;

- artikel 2:10C van de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal vergunning te verlenen voor het plaatsen van 25 driehoeksborden en 5 aankondigingsborden op diverse locaties in Veenendaal (zie bijgaande locatielijsten);

- artikel 2:6 van de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal vergunning te verlenen voor het flyeren met folders;

- artikel 4:6 van de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal ontheffing te verlenen voor het ten gehore brengen van muziek en aankondigingen door middel van geluidsinstallaties;

 

Gebruiksmelding (melding Brandveilig gebruik)

Op 1 januari 2018 is de nieuwe AMvB Besluit Brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (BGBOP) van kracht geworden en van toepassing op dit evenement. Hiermee is de tijdelijke gebruiksvergunning op basis van de Brandbeveiligingsverordening komen te vervallen.

Op grond van de nieuwe AMvB moet voor alle activiteiten die niet in bouwwerken plaatsvinden worden voldaan aan de bepalingen zoals vermeld in artikel 2.1, 2.2 en 2.3 in deze AMvB. De AMvB is direct werkend en stelt voorwaarden aan de (brand)veiligheid bij activiteiten die niet in bouwwerken plaatsvinden.

  

Opbouw en afbouw

De opbouw vindt plaats vanaf dinsdag 2 september 2019 vanaf 12.00 uur en na plaatsvinden van het evenement dient het terrein op uiterlijk 8 september 2019 te 14.00 uur opgeruimd en schoon te worden opgeleverd. Bij eventueel noodzakelijke werkzaamheden op zondag mag geen (geluids)overlast voor omwonenden worden veroorzaakt.

 

Website

Voor meer informatie zie: www.fuze-outdoor.nl

 

Geluidseisen

Wij doen er veel aan om de geluidsoverlast voor onze inwoners zo veel mogelijk te beperken. De geluidsnormen voor dit evenement zijn opgesteld in overleg met de Omgevingsdienst Regio Utrecht. Voor dit jaar zijn er wederom een aantal nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd die ertoe bij moeten dragen dat de overlast niet verder toeneemt. De Omgevingsdienst Regio Utrecht ziet toe op de naleving van de geluidsnormen en kan maatregelen treffen als daar aanleiding voor is.

 

Klachten tijdens het evenement

Bij een evenement dat tijdens kantooruren plaatsvindt kunt u uw klachten melden bij het Klantencontactcentrum van de gemeente (telefoon (0318) 53 85 38) en buiten kantooruren bij de politie (telefoon 0900-8844). De politie staat in contact met de organisatie en de Omgevingsdienst Regio Utrecht om direct actie te kunnen ondernemen.

Maar uiteraard kun u ook achteraf uw klacht nog aan ons kenbaar maken.

 

Evaluatie

Ieder groot en/of nieuw evenement in Veenendaal wordt achteraf geëvalueerd. Daar worden ook eventuele klachten in meegenomen. Indien daar aanleiding voor is zal daar bij de behandeling van een eventueel nieuwe aanvraag om vergunning rekening mee gehouden worden.

 

Bezwaarclausule

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u of een andere belanghebbende binnen zes weken na verzenddatum van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan de raad/ het college van burgemeester en wethouders/ de burgemeester (zie ondertekening brief), Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal. In het bezwaarschrift vermeldt u het volgende:

- uw naam, adres, datum en ondertekening;

- een omschrijving van het besluit waar het bezwaar tegen gericht is (u kunt bijvoorbeeld de datum en het kenmerk van deze brief vermelden of een kopie meesturen);

- de reden waarom u bezwaar instelt.

 

Digitaal indienen

U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen via een webformulier op het digitale loket van de gemeentewebsite (trefwoord: “bezwaar en beroep”). Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op onze site www.veenendaal.nl is tevens meer informatie te vinden.

 

Voorlopige voorziening

Een bezwaarschrift schort de werking van dit besluit niet op. Als u dat wilt en u spoedeisend belang heb, kunt u daarnaast bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Het adres daarvoor is: Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen en wel via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u ook beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op deze site is tevens meer informatie te vinden.

Naar boven