Verordening tot wijziging van de Verordening Starterslening gemeente Olst-Wijhe 2018

De raad van de gemeente Olst-Wijhe;

 

Gelet op:

  • artikel 147, eerste lid, van de Gemeentewet

  • artikel 149 van de Gemeentewet

BESLUIT:

 

vast te stellen de Verordening tot wijziging van de Verordening Starterslening gemeente Olst-Wijhe 2018

  • I.

    Artikel 2, lid 2, komt als volgt te luiden:

     

    Deze verordening is uitsluitend van toepassing op lening aanvragen:

    • a.

      Van in Nederland woonachtige en verblijfsgerechtigde personen, die op het moment van de aanvraag zelfstandig een huurwoning of wooneenheid bewonen dan wel inwonend zijn en waarvan minimaal één persoon maximaal 35 jaar is op het moment van het indienen van de aanvraag Starterslening bij SVn.

    • b.

      voor het verwerven van nieuwe of bestaande koopwoningen en huurwoningen in de gemeente Olst-Wijhe waarvan de koopsom (inclusief verbeterkosten) van de woning niet hoger is dan € 220.000. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd in lijn met de ontwikkeling van de NHG.

    • c.

      voor het verwerven van nieuwe of bestaande koopwoningen en huurwoningen in de gemeente Olst-Wijhe met minimaal een energielabel A, waarvan de koopsom (inclusief verbeterkosten) niet hoger is dan € 240.000. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd in lijn met de ontwikkeling van de NHG.

    • d.

      in situaties dat aanvrager gebruik wil maken van het voorgaande lid sub c dient een energieprestatiecertificaat aan de gemeente overlegd te worden om aan te tonen dat de te verwerven woning minimaal voldoet aan energielabel A.

  • II.

    Artikel 4, lid 2 komt als volgt te luiden:

     

    Het College stelt de hoogte van de Starterslening vast, met dien verstande dat de hoogte van de Starterslening maximaal 20% bedraagt van de koopsom (inclusief verbeterkosten) met een absoluut maximum van € 30.000.

Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking.

 

Aldus vastgesteld in de raadsvergadering van 8 juli 2019.

De raad voornoemd,

de griffier

B.A. (Bart) Duursema

de voorzitter

A.G.J. (Ton) Strien

Naar boven