Eerste wijziging van de Verordening rechtspositie raads- en commissieleden Ooststellingwerf 2019

De raad van de gemeente Ooststellingwerf;

 

nr.

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 juni 2019;

 

gelet op de artikelen 95, eerste en tweede lid, 96, eerste en tweede lid, en 97, 98, 99 van de Gemeentewet en de artikelen 3.1.3, eerste lid, 3.3.2, 3.4.1, eerste lid en artikel 3.1.9 van het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers;;

 

Wetteksten aangeven; bijv. Gemeentewet, Wet AWB, Wet RO e.d., Verordeningen e.d.

 

overwegende dat de vastgestelde Verordening rechtspositie raads- en commissieleden Ooststellingwerf 2019 de positie van de klachtenfunctionaris en de leden van de commissie van advies voor de bezwaarschriften niet regelde,.

 

besluit

 

Vast te stellen de eerste wijziging van de Verordening rechtspositie raads- en commissieleden Ooststellingwerf 2019.

 

De Verordening rechtspositie raads- en commissieleden Ooststellingwerf 2019.

wordt als volgt gewijzigd. Artikel 2 komt te luiden:

Artikel 2 Vergoeding voor de werkzaamheden van raads- en commissieleden

 

  • 1.

    Raadsleden ontvangen voor hun werkzaamheden een vergoeding zoals vermeld in artikel 3.1.1, eerste lid van het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers.

  • 2.

    Commissieleden ontvangen voor hun werkzaamheden een vergoeding zoals vermeld in artikel 3.4.1, eerste lid van het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers.

  • 3.

    In afwijking van het tweede lid ontvangt geen vergoeding degene die zitting heeft in een commissie uit hoofde van of als rechtstreeks uitvloeisel van een functie bij een instelling die grotendeels van overheidswege wordt gesubsidieerd.

  • 4.

    In afwijking van het bepaalde in het tweede lid ontvangt

    • a.

      de (plaatsvervangende) voorzitter van de commissie van advies voor de bezwaarschriften voor het bijwonen van vergaderingen als voorzitter van die commissie een vergoeding van maximaal 300% van het bedrag bedoeld in het tweede lid.

    • b.

      een (plaatsvervangend) lid van de commissie van advies voor de bezwaarschriften voor het bijwonen van vergaderingen als lid van die commissie een vergoeding van maximaal 200% van het bedrag bedoeld in het tweede lid.

  • 5.

    In afwijking van het tweede lid ontvangt de klachtenfunctionaris voor het bijwonen van de hoorzitting een vergoeding van maximaal 300% van het bedrag, bedoeld in het tweede lid.

     

Deze verordening treedt in werking op de dag na bekendmaking en werkt terug tot 1 januari 2019.

 

Besloten in de openbare vergadering van 2 juli 2019

, griffier.

, voorzitter.

Naar boven