Wijziging Verordening op de raadscommissies Capelle aan den IJssel 2018

De raad van de gemeente Capelle aan den IJssel;

gelezen het voorstel van de voorzitter en de griffier n.a.v. de evaluatie van de Verordening op de raadscommissies Capelle aan den IJssel 2018 door de agendacommissie,

besluit:

 

de Verordening op de raadscommissies Capelle aan den IJssel 2018 op de volgende onderdelen te wijzigen:

Art. 3:

Toevoeging aan lid 4: d. tijdens een thema-avond worden geen toezeggingen genoteerd.

Toevoeging aan lid 5: a. na “de ambtelijke organisatie “en mogelijk externen”

Wijziging lid 5: b. na “afhankelijk van de daarover per overleg te maken afspraak – wel of niet voorzien in een beperkt, samenvattend verslag” te vervangen door:

“geen verslag gemaakt, tenzij daarover nadere afspraken zijn/worden gemaakt”.

Toevoeging aan lid 5: c. tijdens een benen op tafeloverleg worden geen toezeggingen genoteerd.

Toevoeging aan lid 7: c. tijdens een werkbezoek worden geen toezeggingen genoteerd.

Art. 4:

Toevoeging nieuw lid 2: Uitgezonderd de commissiebesprekingen van stukken uit de planning & control-cyclus voert per fractie per onderwerp slechts één lid het woord.

Bij de p&c-stukken is het toegestaan dat meerdere fractieleden binnen hetzelfde onderwerp over verschillende programma’s het woord voeren.

Het vernummeren van de bestaande leden 2 t/m 6, naar 3 t/m 7.

Toevoeging nieuw lid 8: Lid 1 en lid 7 zijn niet van toepassing op thema-avond, benen op tafeloverleggen en werkbezoeken, zo bedoeld in art. 3, lid 4, 5 en 7. Voor deze raadscommissies geldt dat alle (burger)raadsleden aan het overleg mogen deelnemen.

Art. 19:

Schrappen van lid 2c: De raad wordt vooraf aan de commissievergadering geïnformeerd over wie er komt inspreken en over welk onderwerp. Indien beschikbaar wordt ook de uit te spreken tekst aan de leden van de raad beschikbaar gesteld.

Nieuw lid 2c: De voorzitter, de raad, het college en ambtelijk betrokken worden vooraf aan de commissievergadering geïnformeerd over wie er komt inspreken en over welk onderwerp. Indien beschikbaar wordt ook de uit te spreken tekst in NotuBox geplaatst.

Wijzigen lid 3 sub c: “een gedraging” wijzigen in “gedragingen van medewerkers van de gemeente of medewerkers die werkzaam zijn voor de gemeente,”

Art. 23:

Schrappen lid 2: Deze verslagen worden zo spoedig mogelijk in een besloten vergadering ter vaststelling aangeboden. Tijdens deze vergadering neemt de raadscommissie een besluit over het al dan niet openbaar maken van het verslag. Wanneer wordt besloten een verslag (of delen daarvan) niet openbaar te maken, dient daarvoor expliciet geheimhouding te worden opgelegd.

 

Toevoegen nieuw lid 2: Deze verslagen worden zo spoedig mogelijk ter vaststelling op de agenda van een openbare vergadering geplaatst en vastgesteld, tenzij een (burger)raadslid uiterlijk 12.00 uur op de dag waarop de vergadering wordt gehouden aan de griffie mede deelt over het verslag te willen spreken. In dat geval wordt aansluitend aan de openbare vergadering een besloten vergadering gehouden waarin het verslag ter vaststelling dan aan de orde komt. Tijdens deze vergadering neemt de raadscommissie een besluit over het al dan niet openbaar maken van het verslag. Wanneer wordt besloten een verslag (of delen daarvan) niet openbaar te maken, dient daarvoor expliciet geheimhouding te worden opgelegd.

 

Vastgesteld in de openbare vergadering van 15 juli 2019,

de griffier,

de voorzitter,

Naar boven