Eerste wijziging Verordening Individuele Studietoeslag Rotterdam 2018

De Raad van de gemeente Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 juni 2019; raadsvoorstel nr. 19bb16961; raadsstuk 19bb18510;

 

gelet op artikel 8, eerste lid, onderdeel c van de Participatiewet;

 

overwegende dat het, vooruitlopend op een verwachte uniformering en verhoging van de individuele studietoeslag, gewenst is de hoogte van de studietoeslag aan te passen;

besluit vast te stellen:

 

Eerste wijziging Verordening Individuele Studietoeslag Rotterdam 2018

Artikel I

Artikel 2 van de Verordening Individuele Studietoeslag Rotterdam 2018 komt te luiden:

Artikel 2 Hoogte

De individuele studietoeslag bedraagt per maand € 300.

Artikel II

De toelichting bij de artikelen 2 en 3 van de Verordening Individuele Studietoeslag Rotterdam 2018 komt te luiden:

Artikel 2. Hoogte

De individuele studietoeslag is per maand vastgesteld op € 300. De hoogte van de te verlenen individuele studietoeslag wordt vastgesteld door het aantal maanden van het (resterende) school- of studiejaar te vermenigvuldigen met de maandelijkse toeslag.

Artikel 3. Frequentie van betaling

De verleende individuele studietoeslag wordt maandelijks uitbetaald. De hoogte van een maandelijkse termijn bedraagt € 300.

Artikel III

Dit besluit treedt in werking op 1 augustus 2019.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 4, 9 en 11 juli 2019.

De griffier,

J.M. van Midden

De voorzitter,

A. Aboutaleb

Toelichting

In het kader van de uitvoering en evaluatie van de Participatiewet is door de Tweede Kamer een motie aangenomen, waarin is verzocht om bij de uitwerking van een verbetering van de huidige regeling van de individuele studietoeslag in de Participatiewet, ernaar te streven om studenten met een beperking die tijdens hun studie vanwege hun beperking niet kunnen bijverdienen, in aanmerking te laten komen voor een studietoeslag die vergelijkbare hoogte en criteria kent als de huidige studieregeling in de Wajong 2010.

Anticiperend op deze verwachte uniformering en verhoging van de individuele studietoeslag wordt met dit wijzigingsbesluit het bedrag van de individuele studietoeslag verhoogd tot € 300. Hiertoe zijn artikel 2 en de toelichting bij de artikelen 2 en 3 gewijzigd. Deze wijziging treedt in werking op 1 augustus 2019, aansluitend bij het nieuwe schooljaar 2019/2020.

Dit gemeenteblad 2019, nummer 112 is uitgegeven op 24 juli 2019 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halvemaanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

Naar boven