Wijzigen Verordening op de heffing en invordering van leges 2019, gemeente Echt-Susteren

De raad van de gemeente Echt-Susteren,

 

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van Echt-Susteren d.d. dinsdag 9 juli 2019;

 

 

gelet op het bepaalde in artikel 219 en 229 tot en met 257 van de Gemeentewet;

 

 

Besluit:

 

 

De verordening tot wijziging van de 'Verordening op de heffing en invordering van leges 2019' vast te stellen.

Artikel 1  

De huidige omschrijving van het begrip ‘bouwkosten’ in artikel 2.1.1.2 (Titel 2 Dienstverlening vallend onder fysieke leefomgeving/omgevingsvergunning) van de ‘Verordening op de heffing en invordering van leges 2019’:

 

“Bouwkosten: de aannemingskosten exclusief omzetbelasting, bedoeld in paragraaf 1, eerste lid, van de Uniforme administratieve voorwaarden voor de uitvoering van werken en van technische installatiewerken 2012 (UAV 2012), voor het uit te voeren werk, of voor zover deze ontbreekt, een raming van de bouwkosten, exclusief omzetbelasting, bedoeld in het normblad NEN 2631 uitgave 1979, of zoals dit normblad laatstelijk is vervangen of gewijzigd voor de bepaling van de bouwkosten wordt gebruik gemaakt van de bouwkostenindicator (BKI) zoals die geldt op het moment van het in behandeling nemen van de aanvraag omgevingsvergunning. Het college van burgemeester en wethouders stelt jaarlijks een geactualiseerde bouwkostenindicator vast, die bekend wordt gemaakt in het elektronisch Gemeenteblad”.

 

te wijzigen in:

 

“Bouwkosten: zijn alle kosten die ontstaan door en worden gemaakt voor de realisering van een bouwwerk tot en met de oplevering van dat (bouw)werk waarvoor een omgevingsvergunning moet worden verleend. De kosten worden berekend op basis van de door burgemeester en wethouders vast te stellen dan wel vastgestelde genormeerde eenheidsprijzen per type bouwwerk. Deze genormeerde eenheidsprijzen worden bepaald middels de BouwKostenIndicator (BKI). Over deze bouwkosten worden leges berekend en geheven”.

Artikel 2  

Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking.

Aldus besloten in de openbare vergadering van de raad d.d. dinsdag 9 juli 2019.

De raad voornoemd,

mr. M.M.W.H.Y. Hermans

griffier

dr. J.W.M.M.J. Hessels

burgemeester

Naar boven