Inspraak regeling Adviesraad Sociaal Domein 2020

Inwoners kunnen straks via een nieuwe Adviesraad Sociaal Domein meedenken en meepraten over hoe de gemeente zorgt voor goede voorzieningen voor inwoners die ondersteuning nodig hebben. Het college stelt voor om de huidige cliëntenadviesraad en inwonersadviesraad samen te voegen.

Met de Adviesraad Sociaal Domein 2020 wordt de zeggenschap voor inwoners over het sociaal domein op een vernieuwende manier ingericht. De nieuwe adviesraad sluit straks beter aan bij bestaande netwerken in de wijk en thema’s die per wijk leven. De adviesraad bestaat uit elf onafhankelijke leden, die om de vier jaar vervangen worden.

Voor de oprichting van de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein 2020 is de Regeling Adviesraad Sociaal Domein 2020 opgesteld. Deze ‘Regeling’ vervangt de verordening Adviesraden Alphen aan den Rijn 2015. De Regeling zal worden geïntegreerd in de (integrale) verordening sociaal domein Alphen aan den Rijn 2015 en treedt per 1 januari 2020 in werking.

De Regeling Adviesraad Sociaal Domein 2020 wordt gedurende de periode van donderdag 25 juli tot en met maandag 23 september 2019 voor inspraak vrij gegeven. De wijzigingen liggen ter inzage bij de ontvangstbalie van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn.

Naast de inspraakprocedure voor de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn zal ook aan de inwoners- en cliëntenadviesraad van de gemeente Alphen aan den Rijn om advies gevraagd worden.

 

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de bovenstaande termijn van terinzagelegging kunt u uw schriftelijke reactie sturen naar:

Gemeente Alphen aan den Rijn

t.a.v. de heer L. Koek

Postbus 13

2400 AA Alphen aan den Rijn

Of per mail:

OMMO@Alphenaandenrijn.nl

 

Vragen?

Bij eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer L. Koek van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 140172.

Naar boven