Welstandsnota Echt-Susteren 2019

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 9 juli 2019 de Welstandsnota 2019 heeft vastgesteld. Tevens heeft de gemeenteraad toen de Welstandsnota 2016

ingetrokken.

 

Verdere deregulering

In de Welstandsnota Echt-Susteren 2019 zijn welstandscriteria en welstandskaders vastgelegd, die worden toegepast bij de beoordeling van bouwplannen.

In de nota wordt het welstandstoezicht verder gedereguleerd. Dit wil zeggen, dat de gebieden waarin bij nieuwbouw of verbouwingen vooraf geen welstandstoetsing plaatsvindt toenemen. Een uitzondering hierop vormen de rijksmonumenten, de karakteristieke panden zoals die zijn opgenomen in het bestemmingsplan Cultuurhistorie en de welstandsgevoelige gebieden en cultuurhistorische ensembles (de laatste zijn eveneens opgenomen in het genoemde bestemmingsplan Cultuurhistorie).

 

Inzien

De Welstandsnota 2019 is digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.echt-susteren.nl.

 

Geen bezwaar en beroep mogelijk

De Welstandsnota Echt-Susteren 2019 lag vanaf 6 juni 2019 gedurende twee weken ter inzage. Er werden toen geen zienswijzen ingediend. Tegen het besluit tot vaststelling van beleid is geen bezwaar en beroep mogelijk.

 

Inwerkingtreding

De Welstandsnota Echt-Susteren 2019 treedt in werking op 26 juli 2019.

 

Echt-Susteren, 25 juli 2019

 

Naar boven