Omgevingsvergunning en Verklaring van Geen Bedenkingen, verbouwen van de woning, Rott 53, Vijlen 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maakt bekend dat zij op basis van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning heeft verleend voor het afwijken van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’ voor het verbouwen van de woning Rott 53 te Vijlen (kadastraal bekend gemeente Vaals, sectie F, nr. 172).

Het bouwplan voorziet in het realiseren van een uitbouw aan de achterzijde van het pand op de eerste verdieping, bovenop de bestaande bouwlaag.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 28 mei 2018 besloten om naar aanleiding van deze aanvraag een ontwerp Verklaring van Geen Bedenkingen te verlenen. Daarbij is verder onder meer besloten dat wanneer er geen zienswijzen tegen de verklaring worden ingediend, deze verklaring als definitief zal worden beschouwd.

De ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerp-verklaring van geen bedenkingen heeft met ingang van 15 juni 2018 voor een periode van 6 weken ter inzage gelegen, binnen welke termijn een ieder een zienswijze kon indienen. Gedurende deze periode is 1 zienswijze ingediend.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 17 december 2018 besloten om een definitieve Verklaring van Geen Bedenkingen te verlenen en geen exploitatieplan vast te stellen als bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening, omdat onderhavig plan niet wordt gerekend tot een van de in artikel 6.2.1 Bro aangewezen bouwplannen.

Beroep

De verleende omgevingsvergunning en de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van 25 januari 2019 voor een periode van zes weken gedurende openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van Vaals. De omgevingsvergunning wordt tevens gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatiecode NL.IMRO.0981.OVRott53-VG01).

Tegen dit besluit kan gedurende bovengenoemde periode van 6 weken schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht, te Roermond (postbus 950, 6040 AZ Roermond), wanneer u:

- belanghebbende bent en;

- tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbesluit (of aantoont dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest).

Voor het behandelen van het beroepschrift door de rechtbank is griffierecht verschuldigd.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift vangt aan met ingang van de dag na die waarop het vaststellingsbesluit ter inzage is gelegd en bedraagt zes weken. Tevens kan de indiener van een beroepschrift op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, de president van het Team Bestuursrecht van de Rechtbank Limburg verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien de indiener van het beroepschrift van mening is dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, vereist is.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

 

Naar boven