Verleende omgevingsvergunning en Verklaring Van Geen Bedenkingen, Von Clermontplein 60, Vaals

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maakt bekend dat zij op 15 januari 2019 met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) omgevingsvergunning heeft verleend voor het afwijken van het bestemmingsplan ‘Von Clermontplein 60’, voor het oprichten van 5 appartementen op het perceel Von Clermontplein 60 te Vaals, kadastraal bekend gemeente Vaals, sectie A, nummer 9571.

Het bouwplan voorziet in het realiseren van 5 woningen op de hoek von Clermontplein - Bosstraat. Het bestaande pand von Clermontplein 60 zal worden gesloopt. Hiervoor is reeds een omgevingsvergunning verleend op 30 januari 2018.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 28 mei 2018 besloten om naar aanleiding van deze aanvraag een ontwerp Verklaring van Geen Bedenkingen te verlenen. Daarbij is verder onder meer besloten dat wanneer er geen zienswijzen tegen de verklaring worden ingediend, deze verklaring als definitief zal worden beschouwd.

De ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerp-verklaring van geen bedenkingen heeft met ingang van 15 juni 2018 voor een periode van 6 weken ter inzage gelegen, binnen welke termijn een ieder een zienswijze kon indienen. Gedurende deze periode zijn zienswijzen ingediend. Naar aanleiding van deze zienswijzen is een archeologisch bureau- en verkennend booronderzoek uitgevoerd, alsmede een bezonningsstudie. Deze onderzoeken zijn aan de ruimtelijke onderbouwing toegevoegd en in de betreffende paragrafen beschreven.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 17 december 2018 besloten om een definitieve Verklaring van Geen Bedenkingen te verlenen, en tevens om geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins (via overeenkomst) verzekerd zijn als bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening. Publicatie van de zakelijke inhoud van deze overeenkomst heeft reeds plaats gevonden.

Inzage

De verleende omgevingsvergunning en de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van 25 januari 2019 voor een periode van zes weken gedurende openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van Vaals. De omgevingsvergunning wordt tevens gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatiecode NL.IMRO.0981.OVvClermontplein60-VG01).

Beroep

Tegen dit besluit kan gedurende bovengenoemde periode van 6 weken schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht, te Roermond (postbus 950, 6040 AZ Roermond), wanneer u:

- belanghebbende bent en;

- tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbesluit (of aantoont dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest).

Voor het behandelen van het beroepschrift door de rechtbank is griffierecht verschuldigd.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift vangt aan met ingang van de dag na die waarop het vaststellingsbesluit ter inzage is gelegd en bedraagt zes weken. Tevens kan de indiener van een beroepschrift op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, de president van het Team Bestuursrecht van de Rechtbank Limburg verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien de indiener van het beroepschrift van mening is dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, vereist is.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven