Verordening ambtelijke bijstand aan raadsleden 2019

De raad van de gemeente Groningen

 

Gelezen het voorstel van de klankbordgroep herindeling Groningen, Haren, Ten Boer

Besluit vast te stellen de volgende verordening ambtelijke bijstand aan raadsleden

 

Verordening ambtelijke bijstand aan raadsleden 2019

Artikel 1

Elk raadslid kan in de uitoefening van het raadslidmaatschap verzoeken om feitelijke informatie van geringe omvang. Een verzoek hiertoe wordt rechtstreeks gericht aan de betreffende medewerker.

Artikel 2

Een raadslid, dat ambtelijke bijstand wenst, wendt zich daarvoor schriftelijk of mondeling tot de griffier, waarna de ambtelijke bijstand in overleg met de gemeentesecretaris vanuit de organisatie ter beschikking wordt gesteld.

Artikel 3
  • a.

    Indien een verzoek om feitelijke informatie als bedoeld in artikel 1 door de betreffende medewerker wordt geweigerd, maakt het raadslid dat om informatie heeft verzocht hiervan melding bij de griffier. De griffier stelt de secretaris van deze weigering in kennis. De secretaris deelt het betreffende raadslid op zo kort mogelijke termijn schriftelijk de reden(en) van de weigering mee.

  • b.

    Indien een verzoek om ambtelijke bijstand als bedoeld in artikel 2 wordt geweigerd, deelt de secretaris zulks op zo kort mogelijke termijn schriftelijk en met reden(en) omkleed mee aan het betreffende raadslid en aan de griffier.

Artikel 4

Indien een geval als bedoeld in artikel 3 sub a of b zich voordoet, maakt de griffier daarvan melding aan de burgemeester. Op verzoek van het betreffende raadslid kan de burgemeester opdracht verstrekken tot verlening van de door het raadslid gevraagde feitelijke informatie of beschikbaarstelling van de ambtelijke bijstand.

Artikel 5
  • a.

    Deze verordening kan worden aangehaald als Verordening ambtelijke bijstand aan raadsleden 2019.

  • b.

    Deze verordening treedt in werking op 3 januari 2019 met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2019.

Aldus besloten in de openbare raadsvergadering van 2 januari 2019.

De griffier,

Toon Dashorst

De voorzitter,

Peter den Oudsten

Naar boven