Gemeente Brummen - Besluit hogere waarden Wet geluidhinder "Drie woningen Wilhelminapark" Eerbeek

Burgemeester en wethouders van Brummen maken bekend dat zij een hogere waarde voor de geluidbelasting, als bedoeld in de Wet geluidhinder hebben vastgesteld ten behoeve van een bestaande woning aan de Juliana van Stolberglaan 2 te Eerbeek, een vergunde woning aan de Juliana van Stolberglaan 2A te Eerbeek en een nog niet gerealiseerde woning welke planologisch is toegestaan op grond van bestemmingsplan ‘Partiele hervaststelling Wilhelminapark – Palisiumpark’.

Aanleiding

Het geluidgezoneerde industrieterrein Eerbeek Zuid en de bijbehorende geluidszone is bij vaststelling van bestemmingsplan Eerbeek verkleind. Bij het vaststelling van bestemmingsplan Eerbeek is een hogere waarde procedure doorlopen. Recentelijk is geconstateerd dat de van rechtens verkregen maximaal toelaatbare grenswaarde van 55 dB(A) als gevolg van het industrieterrein Eerbeek ter hoogte van de woning Juliana van Stolberglaan 2 ten onrechte niet is verlaagd. Mede naar aanleiding van zienswijzen is maximaal toelaatbare grenswaarde vastgesteld voor de Juliana van Stolberglaan 2A. Verder biedt het vigerende bestemmingsplan ‘Partiële hervaststelling Wilhelminapark-Palisiumpark’ de mogelijkheid nog één extra woning te bouwen en was hier in het hogere waarden besluit geen rekening mee gehouden.

Inzage 

Analoog

Het besluit hogere waarden Wet geluidhinder en bijbehorende stukken, liggen vanaf vrijdag 19 juli 2019 tot en met donderdag 29 augustus 2019, tijdens openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen).

Digitaal

Het besluit is tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Inwoner en ondernemer, Bouwen en wonen, bestemmingsplannen).

Beroep

Een belanghebbende, die een zienswijze over het ontwerpbesluit heeft ingediend of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend, kan, tegen betaling van de verschuldigde griffierechten, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet binnen een termijn van zes weken worden ingediend. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Op deze beroepschriftenprocedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

-de naam en het adres van de indiener;

-de datum;

-een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, en

-de redenen van het beroep (motivering).

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State Afdeling bestuursrechtspraak Postbus 20019 2500 EA DEN HAAG Als een beroepschrift wordt ingediend, dan kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor de beroepsprocedure betekent dit dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Tevens wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetpagina van de Raad van State, www.raadvanstate.nl. Klik op ‘Over de Raad van State’. Klik op ‘Onze werkwijze’. Klik op ‘Bestuursrechtspraak’. Dit hogere waardenbesluit ziet toe op het bestemmingsplan Eerbeek.

 

Naar boven