Vaststelling beeldkwaliteitsplan Stadshart Noord, Hoogezand

 

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen maken bekend, dat de gemeenteraad op 4 juli 2019 het beeldkwaliteitsplan Stadshart Noord, Hoogezand ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inhoud van het plan

Er wordt een volgende stap gezet in de ontwikkeling van het Stadshart in Hoogezand, namelijk het noordelijk deel. Het plangebied wordt grofweg begrensd door de Meint Veningastraat aan de noordzijde, de Kerkstraat aan de oostzijde en het Kieldiep aan de westzijde. Het bestaande appartementencomplex 'Tussenhof Zuid' aan de Burgemeester van Royenstraat Oost vormt aan de zuidzijde de grens van het plangebied.

 

Voor de ontwikkeling van het Stadshart Noord is een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Hierin zijn de ruimtelijke, functionele en esthetische eisen ten aanzien van de beeldkwaliteit beschreven. Hierbij wordt de ruimtelijk kwaliteit geborgd, zonder dat alles al tot op het detail wordt vastgelegd. Toekomstige plannen worden door de welstandcommissie aan de hand van het beeldkwaliteitsplan beoordeeld en getoetst. Het beeldkwaliteitsplan geeft daarmee zowel naar bestaande als nieuwe bewoners zekerheid over de kwaliteit van de nieuwe situatie.

 

Het beeldkwaliteitsplan wordt als gevolg van de vaststelling toegevoegd aan de Welstandsnota Hoogezand-Sappemeer (2004) en vervangt de in deze welstandsnota omschreven gebiedsgerichte welstandscriteria voor het plangebied van het Stadshart Noord.

 

Het plan inzien

Het beeldkwaliteitsplan Stadshart Noord, Hoogezand ligt met ingang van donderdag 18 juli 2019 ter inzage.

Het beeldkwaliteitsplan is te bekijken op www.midden-groningen.nl, onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Ruimtelijk beleid. Een papieren versie van het beeldkwaliteitsplan kunt u gedurende 6 weken inzien bij het Contactplein, locatie Hooge Meeren (Gorecht-Oost 166 te Hoogezand).

 

Reageren op het plan

Op grond van artikel 8:3 Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

 

Informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met een medewerker van het projectteam Stadshart Noord via 0598 - 37 37 37.

Naar boven