Aanwijzingsbesluit locatie ondergrondse container nabij Groene Balkon en Gerard Noodtstraat

Het college van burgemeester en wethouders,

 

Gelet op:

  • Het bepaalde in artikel 10.1 vijfde lid en artikel 10.26 van de Wet milieubeheer dat gemeenten, in het belang van de doelmatigheid, huishoudelijke afvalstoffen mogen inzamelen nabij elk perceel;

  • Het bepaalde in artikelen 4.2.2.3, 4.2.2.6, 4.2.2.7 (bepaald deel van de gemeente) en 4.2.2.13 van de Algemene Plaatselijke Verordening, op grond waarvan het college de inzamelmiddelen en de plaatsen kan bepalen voor de inzameling van bepaalde categorieën huishoudelijke afvalstoffen;

 

Overwegende dat:

  • Het college van burgemeester en wethouders op 17 juni 2017 het Projectplan Afvalbeheer Centrum Binnenstad heeft vastgesteld, dat voorziet in de realisatie van een netwerk van ondergrondse containers in de Nijmeegse binnenstad voor de inzameling van (voornamelijk) huishoudelijk restafval.

  • Het college van burgemeester en wethouders op 25 september 2018 het “Ontwerp-aanwijzingsbesluit locatieplan ondergrondse containers binnenstad Nijmegen” heeft vastgesteld en gedurende 6 weken ter inzage heeft gelegd conform de uniforme voorbereidingsprocedure uit Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

  • Het college van burgemeester en wethouders op 26 februari 2019 de “Zienswijzennota Ontwerp-aanwijzingsbesluit ondergrondse containers binnenstad Nijmegen” heeft vastgesteld.

  • Op basis van deze zienswijzennota is gebleken dat een extra locatie nabij het Groene Balkon gewenst is en de locatie in de Gerard Noodtstraat verplaatst zal worden naar begin van de straat ten koste van één parkeerplaats.

  • Het college van burgemeester en wethouders op 26 februari 2019 het “Ontwerp-aanwijzingsbesluit ondergrondse container nabij Groene Balkon en Gerard Noodtstraat” heeft vastgesteld en gedurende 6 weken ter inzage heeft gelegd conform de uniforme voorbereidingsprocedure uit Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

  • Er geen zienswijzen zijn ingediend op het ontwerp-aanwijzingsbesluit.

Besluit

De locaties nabij het Groene Balkon en in de Gerard Noodtstraat aan te wijzen als locaties voor een ondergrondse container voor huishoudelijk restafval, zoals aangegeven op de locatiekaart en het detailaanzicht die als bijlagen 1A en 1B bij dit besluit zijn gevoegd.

Dit besluit wordt aangehaald als: Aanwijzingsbesluit locatie ondergrondse container nabij Groene Balkon en Gerard Noodtstraat.

 

Bijlagen:

  • 1A

    Locatiekaart:

  • 1B

    Detailaanzicht:

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders d.d. 9 juli 2019

De secretaris,

mr. drs. A.H. van Hout

De burgemeester,

drs. H.M.F. Bruls

Naar boven