Bestemmingsplan Napoleonsbaan Noord 4 te Baarlo

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat de gemeenteraad op 25 juni 2019 op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan Napoleonsbaan Noord 4 te Baarlo heeft vastgesteld.

Wat regelt het bestemmingsplan?

Het bestemmingsplan regelt de verplaatsing van de huisvesting van short stay arbeidsmigranten van het recreatieterrein naar het voormalige circuit. Verder maakt het plan de door de exploitant gewenste opwaardering van het recreatiepark mogelijk.

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien van 4 juli 2019 tot en met 15 augustus 2019 op de volgende manieren:

  • digitaal via de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl;

  • digitaal op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via het IDN-nummer NL.IMRO.1894.BPL0144-VG01;

  • op papier in het Huis van de Gemeente, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden.

Wat kunt u doen tegen het bestemmingsplan?

Degenen die belanghebbende in de zin van de wet zijn, kunnen in beroep tegen het bestemmingsplan. Naast het hebben van een belang moeten zij dan wel tijdig een zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan hebben ingediend of kunnen aantonen dat zij in alle redelijkheid niet in staat waren op tijd een zienswijze in te dienen. De beroepstermijn loopt tot en met de laatste dag van de terinzagelegging, dus tot en met 15 augustus 2019. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Het is mogelijk om, als beroep is ingesteld, binnen de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State om een voorlopige voorziening te vragen. Er moet dan wel sprake zijn van een spoedeisend belang.

De (voorzitter van de) Afdeling bestuursrechtspraak brengt griffierecht in rekening voor het instellen van beroep en ook het verzoek om een voorlopige voorziening. Overigens is het mogelijk om digitaal te procederen. Meer informatie over de rechtsgang naar en bij de Afdeling bestuursrechtspraak is te vinden op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking als na afloop van de beroepstermijn geen beroep is ingesteld of wel beroep is ingesteld maar geen verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan.

Naar boven