Besluit hogere waarden Wet geluidhinder, Liefhovendijk 4 Linschoten

De gemeente Montfoort heeft een aanvraag om omgevingsvergunning ontvangen voor de sloop van de twee bestaande gebouwen, en de nieuwbouw van een woonhuis, op het perceel aan de Liefhovendijk 4 in Linschoten. De aanvraag om omgevingsvergunning is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van het nieuwe woonhuis, vanwege het wegverkeer op de M.A. Reinaldaweg (N204), hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en heeft op 25 juni 2019 het besluit hogere waarden vastgesteld.

Instellen beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan, binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, tegen dit besluit tot vaststelling van hogere waarden, door degene(n) wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken en primair degenen die zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden hebben ingebracht, beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Uw bezwaar kunt u richten aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's‑Gravenhage, onder duidelijke vermelding van uw naam en adres alsmede het kenmerk van het betreffende besluit hogere waarden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Hierover ontvangt de indiener nader bericht van de Raad van State.

Inzien besluit

Het ontwerp van het besluit hogere waarden heeft van 17 april 2019 tot en met 28 mei 2019 ter inzage gelegen. Het besluit is in essentie niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit. U kunt het definitieve besluit hogere waarden met bijbehorende stukken van 10 juli 2019 tot en met 14 augustus 2019 inzien bij het stadskantoor in Montfoort of op de website van gemeente Montfoort via www.montfoort.nl.

Voor informatie: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00.

 

Naar boven