Beleidsregel tijdelijke versoepeling compensatiesystematiek Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg, gemeente Brunssum

Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van d.d. 25 juni ’19 de tijdelijke versoepeling compensatiesystematiek Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg heeft vastgesteld.

De beleidsregel treedt voor een periode van maximaal 2 jaar in werking vanaf 21 maart 2019, tenzij de evaluatie van de Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg eerder wordt vastgesteld. Woningbouwinitiatieven die mogelijk worden gemaakt via deze versoepeling, dienen binnen 2 jaar te zijn vastgesteld en binnen 5 jaar te zijn gerealiseerd (vanaf moment van toevoeging aan de subregionale woningmarktprogrammering). Woningbouwplannen die deze termijnen niet halen, verliezen hun status op de subregionale woningmarktprogrammering. Deze regeling betreft een tijdelijke aanvulling op beleidsregel VI van de Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg en kan niet met terugwerkende kracht worden ingezet.

Globale inhoud van de beleidsregel

In deze beleidsregel worden gedurende de periode van versoepeling van de compensatie woningbouwplannen beschouwd in vier categorieën. Voor elke categorie is aangegeven welke eventuele compensatie wordt verwacht. De reeds bestaande compensatiemogelijkheden blijven vigerend als invulling van de compensatie.

Raadpleging van de stukken

De Beleidsregel ligt met ingang van 1 juli 2019 gedurende zes weken voor eenieder gedurende kantoortijden bij de gemeentewinkel van Brunssum, loket vergunningen aan het Lindeplein 1 te Brunssum ter inzage.

De beleidsregel treedt de dag na de bekendmaking in werking. Tegen de vaststelling van de beleidsregel tijdelijke versoepeling compensatiesystematiek Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg’ staat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open.

Naar boven