Wijziging Beleidsregels subsidieverstrekking gemeente Hulst 2007

Tekstplaatsing

 

36 Promotie Centrumgedeelte Stad Hulst

Beleidsdoel

Het versterken van de aantrekkelijkheid van het Centrumgedeelte van de Stad Hulst zoals aangeduid in de Verordening Reclamebelasting voor de bezoekers met als verwacht eindresultaat een verbetering van de hoogte van de bestedingen dit gebied, een positieve kwantitatieve en kwalitatieve ontwikkeling van het winkel en horecabestand en een positieve ontwikkeling van de werkgelegenheid in het gebied.

Product

  • Gebiedsverbeterende activiteiten gericht op een schoon en veilig centrum (bovenop de reeds aanwezige publieke taak) en gericht op een sfeervol ingericht centrum

  • Promotionele activiteiten

  • Organisatie van evenementen

  • Bevordering Samenwerking Ondernemers

Subsidievorm

Budgetsubsidie

Specifieke vereisten:

Om voor subsidie in aanmerking te komen dienen de activiteiten zich te richten op het gedeelte van Hulst dat in de Verordening Reclamebelasting is omschreven als belastingplichtig gebied.

Vereisten aan de organisatie

Conform paragraaf 2.14 van de “Beleidsregels subsidieverstrekking gemeente Hulst 2007” wordt bepaald dat instellingen welke voor het eerst een aanvraag voor subsidie indienen en tevens voldoen aan de gestelde subsidievoorwaarden, alleen dan subsidie ontvangen als een combinatie en/of integratie met gelijksoortige bestaande organisaties niet mogelijk is.

Bij de invoering van subsidiebeleidsveld 36 wordt bepaald dat als bestaande organisaties worden aangemerkt Ondernemers Hulst Vestingstad en St. Bezoekersmanagement Hulst en dat nieuwe aanvragende organisaties derhalve eerst met deze partijen moeten overleggen ten behoeve van integratie van de uit te voeren plannen.

Vereisten bij de aanvraag

Conform Algemene subsidieverordening, waaronder een jaarwerkplan inclusief begroting.

Subsidieberekening en verdeelsleutel

Subsidie voor vooraf overeengekomen projecten tegen een vooraf overeengekomen totaalsubsidie.

Jaarlijks wordt door de gemeenteraad het subsidieplafond vastgesteld.

Verdeelsleutel: tender.

Eigen bijdrage

Geen

Uitvoeringsovereenkomst

Burgemeester en wethouders sluiten op basis van bovenstaande uitgangspunten een uitvoeringsovereenkomst aan met de uitvoerende organisatie, waarin wordt bepaald dat de subsidie-ontvanger verplicht is de activiteiten te verrichten waarvoor de subsidie is verleend.

 

Burgemeester en wethouders kunnen bij wijze van uitzondering aan één of meerdere van de vereisten ontheffing verlenen.

Naar boven