Inspraak ‘nota duurzaamheid 2019-2023’ gemeente Nuenen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen c.a. maken bekend dat met ingang van 28 juni 2019 de concept ‘nota duurzaamheid 2019-2023’ gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen.  

De concept ‘nota duurzaamheid 2019-2023’ beschrijft welke verplichte opgaven er voor Nuenen liggen als gevolg van het landelijk Klimaatakkoord en het besluit om Nederland in 2050 ‘gasloos’ te maken. De nota doet voorstellen om die opgaven ook concreet op te pakken of op de juiste wijze te implementeren in het gemeentelijk beleid. Daarmee geeft het stuk richting en focus aan het duurzaamheidsbeleid van Nuenen voor de komende jaren. Voor de inwoners van Nuenen wil de gemeente vooral een informerende en faciliterende rol op zich nemen. Dit betekent o.a. dat de gemeente de komende jaren haar bewoners veel actiever zal gaan informeren over o.a. isoleren en het aanschaffen van zonnepanelen. In het kader van de omgevingsvisie zal aandacht worden besteed aan de inpassing van grootschalige zonnevelden en wellicht zelfs windmolens.

Het concept van de nota kan worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 in  Nuenen. Een ieder kan binnen de termijn waarin de stukken ter visie liggen een zienswijze met betrekking tot de concept nota duurzaamheid 2019-2023  kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan Burgemeester en wethouders van Nuenen, postbus 10.000, 5670 GA Nuenen. Een zienswijze kan ook mondeling worden ingediend bij de heer S. van Waarden van de afdeling Ontwikkeling en Handhaving (via telefoonnummer 040-2631 631).

 

Nuenen, 28 juni 2019

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven