Concept Beeldkwaliteitsplan Centrum Keverdijk

Burgemeester en wethouders van Gooise Meren maken bekend dat met ingang van donderdag 20 juni 2019 voor een periode van zes weken,  van donderdag 20 juni 2019  tot en met woensdag 31 juli 2019 , voor een ieder ter inzage ligt:

Het concept Beeldkwaliteitsplan Centrum Keverdijk

Omschrijving

Het plan 'Centrum Keverdijk' voorziet in een mix van appartementen en eengezinswoningen in het sociale huursegment. Tevens worden een moskee en een multifunctioneel centrum, dat onderdak gaat bieden aan jongerenactiviteiten, ouderenactiviteiten, de bibliotheek en gezondheidsvoorzieningen, mogelijk gemaakt.

In samenhang met deze ontwikkeling wordt ook het bestaande speelveld opnieuw ingericht.

Dit initiatief past niet binnen de mogelijkheden van het geldende bestemmingsplan 'Stedelijk Gebied'(2015). Daarom is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Daarnaast is er ook een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Dit plan geeft aan hoe de gebouwen er uit kunnen gaan zien. Het beeldkwaliteitsplan wordt vastgesteld door de gemeenteraad en zal daarna worden toegevoegd aan de welstandsnota. Op deze manier kunnen de bouwplannen in het gebied getoetst worden.

Ter inzage legging

Binnen de genoemde termijn is het concept beeldkwaliteitsplan in te zien  op de projectpagina op de website van de gemeente: https://bestuur.gooisemeren.nl/plannen-en-projecten/dossier/centrum-keverdijk.

Tevens ligt een exemplaar van het concept Beeldkwaliteitsplan bij de Centrale Balie van de gemeente Gooise Meren, Brinklaan 35 Bussum, geopend maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en woensdag van 08.30 tot 20.00 uur.

Indienen inspraakreacties

Binnen de gestelde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar inspraakreactie schriftelijk, dan wel mondeling naar voren brengen.

Schriftelijke inspraakreacties dienen te worden gericht aan Burgemeester en wethouders van Gooise Meren en kunnen worden gestuurd naar postbus 6000, 1400 HA Bussum, onder vermelding van: “ Inspraak beeldkwaliteitsplan Keverdijk”.

Mondelinge zienswijzen kunnen tijdens openingstijden uitsluitend op afspraak, naar voren worden gebracht bij mevrouw W. Verbeek , bereikbaar via 035-2070000 (niet op vrijdag)

 

Naar boven