Verleende omgevingsvergunning kappen rondom Huppelseweg 21

 

Onderwerp: Publicatie beschikking reguliere procedure

Grondslag: Artikel 3.9 Wabo

Kennisgeving beschikking verleende omgevingsvergunningen

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Reguliere voorbereidingsprocedure

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:

 

Kappen

Locatie: rondom Huppelseweg 21, zaaknummer 180249

Voor: kappen van 3 houtopstanden en 2 kastanjes, datum besluit 06-06-2019

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na genoemde datum besluit tegen het betreffende besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders, ter attentie van de commissie Bezwaarschriften, postbus 101, 7100 AC Winterswijk.

Gelet op het in de rechtspraak verankerde afstands- en zichtcriterium zijn bezwaarmakers die binnen 100 meter van de te kappen bomen wonen ontvankelijk in hun bezwaar evenals de bezwaarmakers die binnen 200 meter van de te kappen bomen wonen en vanuit hun woningen hierop zicht hebben. Van deze hoofdregel kan en moet in bijzondere omstandigheden worden afgeweken.

 

Op grond van artikel 6.1 van de Wet algemene bepalingen treedt de vergunning in werking op het moment dat de bezwaartermijn van 6 weken is verstreken. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat na afloop van de bezwaartermijn mag worden gestart met de werkzaamheden tenzij naast het bezwaarschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem is ingediend. Hieraan zijn wel griffierechten verbonden.

 

Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen. Het verzoekschrift kan ook digitaal worden ingediend bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet wel beschikt worden over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Mediation

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen een besluit kan mediation soms uitkomst bieden. Er wordt dan geprobeerd om onder begeleiding van een neutrale persoon, de mediator, tot een oplossing te komen. Er zal dan worden bekeken of mediation in uw geval geschikt is. Indien gekozen wordt voor mediation wordt de bezwaarprocedure zolang stilgelegd. Meer informatie over mediation kunt u vinden op www.winterswijk.nl.

 

 

Naar boven