Ontwerp-Welstandsnota 2019, Echt-Susteren

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 7 juni 2019, gedurende twee weken (tot 21 juni 2019) de ontwerp Welstandsnota Echt-Susteren 2019 ter inzage ligt.

 

Wat verandert er?

In de nota wordt het welstandstoezicht verder gedereguleerd. Dit wil zeggen, dat de gebieden waarin vooraf geen welstandstoetsing plaatsvindt toenemen. Een uitzondering hierop vormen de rijksmonumenten, de karakteristieke panden zoals die zijn opgenomen in het bestemmingsplan Cultuurhistorie en de welstandsgevoelige gebieden en cultuurhistorische ensembles (de laatste zijn eveneens zijn opgenomen in het genoemde bestemmingsplan Cultuurhistorie).

 

Terinzagelegging

De ontwerp-welstandsnota kunt u vanaf 7 juni 2019 inzien in het gemeentehuis, gelegen Nieuwe Markt 55 in Echt.

 

Reageren

Gedurende de periode van inzage, heeft u gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan naar keuze: schriftelijk of mondeling. Schriftelijke reacties kunt u sturen naar de gemeente Echt-Susteren, t.a.v. het college van burgemeester en wethouders, Postbus 450, 6100 AL Echt. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met het team Ruimtelijk Domein, even vragen naar de heer Jürgen Munten.

 

Na de inspraakperiode

Na afloop van de inspraakperiode worden alle reacties verwerkt in een nota van beantwoording. Eventuele aanpassingen naar aanleiding van de inspraakreacties worden verwerkt in de definitieve nota. De gemeenteraad stelt deze, samen met de nota van beantwoording, vast.

 

Echt-Susteren, 6 juni 2019

 

Naar boven