Besluit tot wijziging van het Aanwijzingsbesluit artikel 2:57 APV in verband met de slechtweerregeling voor het Zuiderstrand

 

Toelichting

In de afdoening van de motie slechtweerregeling honden en paarden op het strand (RIS 300548) heeft het college aangegeven de gevraagde slechtweerregeling voor honden op het strand als pilot vorm te geven. De pilot vindt gedurende het strandseizoen 2019 plaats op het Zuiderstrand tussen strandslag 10 (Duivelandsestraat) en 12 (Zuiderhavenhoofd). Hiermee worden gedurende de pilot in de periode van 15 mei 2019 tot 1 oktober 2019 de bestaande mogelijkheden om een hond (onaangelijnd) uit te laten tussen strandslag 9 en 10 vergroot.

 

De slechtweerregeling treedt in werking als de verwachte temperatuur van 12:00 uur lager ligt dan 18 graden. Iedere dag wordt om 6:00 uur de bepalende weersverwachting vastgelegd en online gepubliceerd. Dit bepaalt voor de gehele dag of de slechtweerregeling al dan niet van kracht is.

 

De slechtweerregeling wordt de komende tijd onder de aandacht gebracht via de gemeentelijke website, stadskrant, het beheerplatform Westduinpark en bewonersorganisaties in de directe omgeving van het pilotgebied. Verder zullen ook de strandpaviljoenhouders op het betreffende deel van het strand op de hoogte worden gebracht van de voorwaarden, die ten grondslag liggen aan de pilot. Ter hoogte van de strandslagen en op het strand worden informatieborden geplaatst om bezoekers ter plekke te informeren. Op al deze informatiedragers staat een verwijzing naar de website waar de melding staat of de slechtweerregeling van kracht is.

 

Na afloop van het strandseizoen 2019 zal de slechtweerregeling worden geëvalueerd en zal worden beoordeeld of en in hoeverre de pilot ongewijzigd kan worden voortgezet.

 

Besluitvorming

 

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

 

besluit vast te stellen het volgende Besluit tot wijziging van het Aanwijzingsbesluit artikel 2:57 APV in verband met de slechtweerregeling voor het Zuiderstrand:

 

Artikel I

het Aanwijzingsbesluit artikel 2:57 APV wordt gewijzigd als volgt:

 

  • A

    Besluitpunt VI. in ons besluit van 17 februari 2009, kenmerk DSB/2009.162, RIS 161577, inzake artikel 2:57 van de Algemene plaatselijke verordening voor de gemeente Den Haag, komt te luiden:

     

    VI. in uitzondering op I B. onder nr. 6 bij stadsdeel Loosduinen en in aanvulling op II. onder nr. 12 bij stadsdeel Loosduinen, is het wel toegestaan om zich, in de periode van 15 mei tot 1 oktober van 21.00 uur tot 07.00 uur, en ook van 07:00 tot 21:00 uur voor zover de voorspelde temperatuur voor 12:00 uur voor een dag gelegen binnen deze periode lager ligt dan 18 graden Celsius volgens de op de gemeentelijke website gepubliceerde weersverwachting voor die dag, met een onaangelijnde hond op navolgende gedeelten van het strand te bevinden:

    - het stranddeel op het Zuiderstrand tussen strandafgang 9 en strandafgang 2;

    - het stranddeel op het Zuiderstrand tussen het zuiderhavenhoofd en strandafgang 10;

 

Artikel II

dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking in het gemeenteblad.

 

Den Haag,  21 mei 2019

Het college van burgemeester en wethouders,

 

de secretaris,

Peter Hennephof

 

de burgemeester,

Pauline Krikke

Naar boven