Ontwerp verzamelbestemmingsplan 2019-1 ter inzage

Het verzamelbestemmingsplan Midden-Groningen 2019-1 is opgesteld en wordt als ontwerp ter inzage gelegd.  

 

Inhoud

In een verzamelbestemmingsplan worden diverse particuliere verzoeken en ambtelijke aanpassingen in één plan en procedure meegenomen. Het plan omvat 9 locaties. De locaties 1 t/m 6 betreffen restpercelen Meerstad. De bestemmingen van deze percelen rond het gebied van de grenscorrectie Meerstad worden in dit plan geactualiseerd. Door de grenscorrectie vallen enkele (delen van) percelen nu onder een verouderd bestemmingsplan uit 1997. Deze percelen krijgen de meest passende bestemming overeenkomstig het bestaand gebruik.

  • 1.

    Lageland - Lagelandsterweg

    Het wegtracé krijgt de bestemming verkeer - verblijfsgebied. Onbebouwde agrarisch percelen omgeving Lagelandsterweg krijgen de bestemming agrarisch - cultuurgrond. De woning aan de Lagelandsterweg 2 krijgt de bestemming Wonen 1A.

  • 2.

    Lageland - Hamweg

    Enkele onbebouwde agrarische percelen aan de noordwestzijde van de Hamweg krijgen de bestemming agrarisch - cultuurgrond.

  • 3.

    Harkstede - nabij Bovenkruier 14

    Een randje van het perceel krijgt de bestemming groen.

  • 4.

    Harkstede - nabij Hoofdweg 61

    Een gedeelte van een agrarisch perceel grenzend aan de gemeentegrens krijgt de bestemming agrarisch - cultuurgrond.

  • 5.

    Harkstede – gedeelte Bieleveldslaan

    Het bestaande wegtracé (ten zuiden van de Bieleveldslaan 10) krijgt de bestemming verkeer - verblijfsgebied.

  • 6.

    Harkstede – gedeelte A7

    De weg en berm krijgen de enkelbestemmingen verkeer - wegverkeer. De sloot met talud krijgt de bestemming water.

  • 7.

    Sappemeer - Noorderstraat 124-126

    Een stukje tuin wordt bij het woonperceel gevoegd en de percelen krijgen de juiste aanduiding van het bestaande aantal woningen.

  • 8.

    Schildwolde - Hoofdweg 172

    Een stukje tuin wordt bij het woonperceel gevoegd en krijgt de woonbestemming.

  • 9.

    Zuidbroek - W.A. Scholtenweg 90

    Een deel van het perceel krijgt de bestemming groen.

 

Het plan inzien

Het ontwerp verzamelbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 13 juni 2019 tot en met woensdag 24 juli 2019 ter inzage. In deze periode kunt u het plan tijdens openingstijden inzien bij het Contactplein van het gemeentehuis in Hoogezand (locatie Hooge Meeren, Gorecht-Oost 166).

Tijdens deze periode kunt u het plan ook digitaal bekijken via de gemeentelijke website, onder het kopje thema’s > plannen en projecten > bestemmingsplannen. Het plan is tevens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.1952.bpmigverzamel20191-on01.

 

Reageren op de plannen (indienen reactie)

Tot en met 24 juli 2019 kan een ieder een zienswijze indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Midden-Groningen, postbus 75, 9600 AB Hoogezand. Vermeld daarbij dat het gaat om het Verzamelbestemmingsplan 2019-1. De tijdig ingediende reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming over het verzamelbestemmingsplan.

 

 

Naar boven