Eerste termijn inleveren gegevens bij aanvraag

Het college van burgemeester en wethouders van Almere,

 

BESLUIT:

 

vast te stellen de navolgende beleidsregels “Eerste termijn inleveren gegevens bij aanvraag”

onder intrekking van de richtlijn “Eerste termijn inleveren gegevens bij aanvraag”

 

 

Een inwoner van Almere dient digitaal via https://www.almere.nl met behulp van een DigiD een bijstandsaanvraag in. De aanvrager ontvangt per e-mail een bevestiging.

 

Wanneer de aanvrager geen DigiD heeft, kan hij of zij zich via de website van de gemeente Almere melden. Via dit meldingsformulier wordt aangegeven dat de aanvrager een uitkering in wilde dienen, maar dat er eerst een DigiD aangevraagd moest worden.

 

Wanneer de aanvrager geen aanvraag digitaal kan of aan wil vragen, kan hij of zij iedere werkdag tussen 08:30 uur en 12:30 uur op het stadhuis geholpen worden met het indienen van een bijstandsaanvraag. Indien aanvrager hierover eerst telefonisch contact opneemt of buiten de tijden van het spreekuur langs komt, wordt het meldingsformulier ingevuld.

 

De melddatum is gelijk aan de ingangsdatum van de bijstandsuitkering indien de aanvraag binnen drie weken na datum melding is ingediend. Voor jongeren geldt dat men binnen 7 weken na melding een aanvraag moet indienen.

Wanneer men later een aanvraag indient, wordt de ingangsdatum de datum van de aanvraag. Het staat de aanvrager altijd vrij om bijstand met terugwerkende kracht te verzoeken.

Voor jongeren geldt dat wanneer er geen aanvraag is ingediend binnen 7 weken na de eerste melding, men zich weer opnieuw moet aanmelden en derhalve weer eerst een nieuwe zoekperiode van 4 weken krijgt opgelegd.

Deze beleidsregel treedt in werking op de dag na hun bekendmaking.

 

Aldus vastgesteld, Almere, 14 mei 2019

Burgemeester en wethouders van Almere,

namens hen,

de afdelingsmanager Werk en Inkomen

P. Benschop

Naar boven