Gemeenteblad van Amstelveen
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Amstelveen | Gemeenteblad 2019, 130302 | Verordeningen |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Amstelveen | Gemeenteblad 2019, 130302 | Verordeningen |
Nadere regels van burgemeester en wethouders van gemeente Amstelveen houdende regels voor subsidiëring duurzaamheidsinvesteringen in sportaccommodaties in Amstelveen (Nadere regels voor subsidiëring duurzaamheidsinvesteringen in sportaccommodaties in Amstelveen 2019)
Burgemeester en wethouders van de gemeente Amstelveen;
gelezen het advies van Jeugd en Samenleving van 7 maart 2019;
gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Amstelveen 2016;
Nadere regels voor subsidiëring van duurzaamheidsinvesteringen in sportaccomodaties in Amstelveen 2019
Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen
Deze nadere regels zijn bedoeld om duurzaamheidsinvesteringen in amateursportaccommodaties te stimuleren en daarmee ook via de sportvereniging voeding te geven aan de bewustwording.
Subsidie op grond van deze nadere regels wordt uitsluitend verstrekt voor aanvragen voor duurzaamheidsinvesteringen in sportaccommodaties. Amateursportorganisaties kunnen (extra) subsidie aanvragen om hun sportaccommodatie te verduurzamen en daarmee voor te sorteren op de toekomst.
Om voor subsidie in aanmerking te komen dient een aanvrager te voldoen aan de volgende voorwaarden:
Artikel 6. Activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen
Subsidie wordt alleen verstrekt voor activiteiten die zijn opgenomen in Bijlage 1 bij deze regeling.
Hoofdstuk 2. Subsidieverstrekking
Subsidie wordt in ieder geval niet verleend indien:
de doelstelling of activiteiten van de subsidieaanvrager, dan wel het beoogde gebruik van de subsidie discriminatie opleveren of op zullen leveren wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, burgerlijke staat, seksuele gerichtheid, leeftijd of op welke grond dan ook, of,
binnen de organisatie van de subsidieaanvrager of binnen de activiteiten waarvoor de aanvrager (mede-)verantwoordelijkheid draagt, discriminatie als omschreven onder a. plaatsvindt of zal plaatsvinden, en de aanvrager ter voorkoming of beperking hiervan niet die maatregelen treft welke onder de gegeven omstandigheden in redelijkheid van de aanvrager mogen worden verwacht.
Het college kan in bijzondere gevallen ten gunste van een belanghebbende afwijken van deze nadere regels, indien strikte toepassing ervan tot onbillijkheden van overwegende aard zouden leiden.
Aldus vastgesteld in de vergadering van 2 april 2019.
De secretaris
Bert Winthorst
De burgemeester
Bas Eenhoorn
Bijlage 1. Activiteiten die in aanmerking komen voor duurzaamheidssubsidie
In de raadsvergadering van 13 februari 2019 is de motie ‘Verduurzaming sportverenigingen’ ingediend. Een motie dat het college oproept om een subsidieregel te ontwikkelen, in lijn met het gemeentelijk duurzaamheidsbeleid, om duurzaamheidsinvesteringen in sportaccommodaties te kunnen subsidiëren. Hiervoor is een bedrag van maximaal € 200.000 per jaar als uitgangspunt genomen.
Voor de uitvoering is aansluiting gezocht met de aanvullende subsidie van de ‘Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA).
Artikel 1. Begripsomschrijvingen
In de beschrijving is specifiek de brede term amateursportorganisaties aangehouden. Dus niet alleen sportverenigingen, maar ook stichtingen en BV’s zonder winstoogmerk komen in aanmerking. Of een organisatie een amateursportorganisatie is wordt gecontroleerd aan de hand van de SBI codes die zijn vermeld in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Alle organisaties die beginnen met 93 zijn sportorganisaties en komen in aanmerking voor subsidie, behalve de codes 93.13, 93.14.6, 93.19.193.19.3, 93.19.4 en 93.19.5. Deze laatsten zijn codes gerelateerd aan beroepssporten en zijn dus geen amateursportorganisaties.
Artikel 4. Berekening van de subsidie en de selectie- en toetsingscriteria
De subsidie bedraagt ten hoogste 33% van de kosten van de subsidiabele activiteiten. Hiermee volgen we de intentie van de motie om maximaal 1/3-deel van de duurzaamheidsinvesteringen te subsidiëren. Kan er voor de subsidiabele activiteiten elders ook een subsidie worden aangevraagd (bijvoorbeeld BOSA), dan verlagen we de subsidie tot aan het bedrag van 1/3 deel van de duurzaamheidsinvesteringen.
Bij de aanvraag moeten de volgende stukken worden meegestuurd:
Artikel 6. Activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen
De totale activiteiten die in aanmerking komen voor een subsidie zijn opgenomen in een aparte bijlage. Dit zijn dezelfde activiteiten waarvoor ook een (aanvullende) subsidieaanvraag bij de BOSA kan worden gedaan.
Voor de verstrekking van subsidies wordt vooralsnog een plafond gehanteerd van € 200.000. Dit bedrag kan (na een jaar) worden aangepast indien een evaluatie daartoe aanleiding geeft.
Als verdeelregel is gekozen voor het systeem van ‘wie eerst komt, het eerst maalt’, een verdeling op volgorde van binnenkomst van (complete) aanvragen. Indien blijkt dat in de loop van het jaar het plafond is uitgeput, zal een aanvraag moeten worden afgewezen. Indien het plafond wordt bereikt en de volgorde van binnenkomst van een aantal aanvragen niet vast te stellen is, zal voor deze (complete) aanvragen loting worden gebruikt als aanvullende verdeelmethode.
Deze subsidieregels zijn bedoeld om sportverenigingen te stimuleren om te investeren in duurzaamheid. Daarom gelden de regels voor duurzaamheidsinvesteringen die nog niet zijn begonnen. De investeringen in duurzaamheid moet echter wel binnen een half jaar plaatsvinden nadat een positieve beschikking is afgegeven. Dit om de subsidie niet nodeloos op de plank te laten liggen, terwijl een andere sportvereniging juist geen subsidie heeft kunnen krijgen omdat het subsidieplafond is bereikt. Een reële planning van de aanvrager is daarom van belang.
Artikel 10. Subsidievaststelling
Bij de aanvraag voor vaststelling moeten de volgende stukken worden meegestuurd:
De gemeente Amstelveen staat voor diversiteit. Alle Amstelveners doen mee ongeacht achtergrond, sekse, seksuele voorkeur, leeftijd, beperking, geloof of levensovertuiging en voelen zich vrij en veilig zichzelf te kunnen zijn in Amstelveen. Amstelveen is een stad voor iedereen, waarbij oog is voor diversiteit en gewerkt wordt aan inclusiviteit. De gemeente zet zich in voor een verdraagzame stad met gelijke kansen voor iedereen.
Artikel 12. (Nadere) verplichtingen aan de subsidie
De subsidieontvanger draagt er zorg voor dat de gesubsidieerde sportaccommodaties gedurende 10 jaren na afloop van de subsidieperiode ter beschikking gesteld blijven voor de amateursport voor lokale gebruikers. Voorkomen moet worden dat sportaccommodaties gesubsidieerd worden die daarna niet voor de amateursport voor lokale gebruikers worden ingezet.
De gemeente Amstelveen staat een veilig sportklimaat en een rookvrije accommodatie voor. De subsidieontvanger conformeert zich aan deze uitgangspunten en doet alles in zijn vermogen om hieraan te (gaan) voldoen.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2019-130302.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.