WIJZIGING ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE MIDDELBURG: ACTUALISERING BEGRIPPEN BRANDWEERHOOFDSTUKKEN AAN HOOFDSTUK 3 CAR

 

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat zij in de vergadering van 14 mei 2019 hebben besloten tot wijziging van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Middelburg (124e wijziging).

 

 

Deze wijzigingen betreft de actualisering van de begrippen in de brandweerhoofdstukken aan hoofdstuk 3 CAR. Bij de gemeente Middelburg is geen brandweerpersoneel in dienst.

 

Het gaat om de volgende wijzigingen van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Middelburg per 1 juli 2019:

 

Artikel 3:16 komt te luiden:

Artikel 3:16 Afbouwtoelage

1.    De ambtenaar van wie buiten zijn toedoen de toelage onregelmatige dienst, de toelage beschikbaarheidsdienst, en/of de inconveniëntentoelage blijvend wordt verlaagd of beëindigd, heeft recht op een afbouwtoelage indien

       hij de toelage(n) zonder onderbreking van meer dan twee maanden gedurende tenminste drie jaren heeft genoten én

       met de verlaging of beëindiging van de toelage(n) een bedrag is gemoeid van tenminste 3% van zijn salaris.

2.    Het eerste lid is niet van toepassing:

       op ambtenaren op wie het FLO-overgangsrecht (hoofdstuk 9a, 9b, 9e of 9f) van toepassing is, of

       indien voor de ambtenaar voorzieningen zijn getroffen in een sociaal plan.

3.     De looptijd van de afbouwtoelage is maximaal drie jaar. De afbouwtoelage bedraagt in het eerste jaar 75%, in het tweede jaar 50% en in het derde jaar 25% van het af te bouwen bedrag.

4.     Indien de hoogte van de af te bouwen toelage(n) aan wisselingen onderhevig was, wordt de afbouwtoelage vastgesteld op het gemiddelde van de voorgaande 12 maanden.

5.     Indien het salaris van de ambtenaar wordt verhoogd doordat hij een functie aanvaardt waaraan een hogere salarisschaal is verbonden, wordt de afbouwtoelage verrekend met de salarisverhoging.

 

Middelburg, 29 mei 2019

Burgemeester en wethouders van Middelburg,

De secretaris, de burgemeester,

mr. A. van den Brink mr. H.M. Bergmann

Naar boven