Het crëeren van solarpark op een waterberging aan de Toegangseweg 20 te Boskoop

Burgemeester en wethouders van Gemeente Alphen aan den Rijn maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3⁰, juncto artikel 3.10, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van de regels van het bestemmingsplan Buitengebied Boskoop voor het creëren van solarpark op een waterberging op de locatie Toegangseweg 20 te Boskoop.

In het kader van het vooroverleg zijn een aantal reacties ingediend.

De reacties zijn verwerkt in de ruimtelijke onderbouwing.

Waarom is een afwijkingsprocedure nodig?

In het bestemmingsplan zijn de percelen volledig bestemd voor agrarische doeleinden. Water ten behoeve van waterberging is aan deze bestemming ondergeschikt, maar het realiseren van een veld zonnepanelen niet. Met het doorlopen van de uitgebreide afwijkingsprocedure worden de gewenste ontwikkelingen juridisch-planologisch mogelijk gemaakt en kan de omgevingsvergunning verleend worden.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 17 januari 2019 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij de informatiebalie in het Gemeentehuis. Het ontwerpbesluit is tevens in te zien via www.overheid.nl.

NL.IMRO.0484.V2018623BKtoegaw20-VA01

Zienswijze

Gedurende voornoemde termijn kan door een ieder schriftelijk een gemotiveerde zienswijze worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn o.v.v zaaknummer 232312 Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met L.T.C. Speet van team Vergunningen op telefoonnummer 14 0172. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen een uiteindelijk besluit.

Alphen aan den Rijn, 10 januari 2019

College van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

de secretaris, de burgemeester,

ing. drs. P.D. Wekx, MBA, mr. drs. J.W.E. Spies

Naar boven