Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan "Versterken 150kV-net", gemeente Sittard-Geleen

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 9 mei 2019 het bestemmingsplan “Versterken 150 KV-net" gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan ligt vanaf 20 mei 2019 gedurende 6 weken (dus tot 1 juli 2019) voor een ieder ter inzage in de stadswinkel locatie Geleen Markt 1 in Geleen. De Stadswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en donderdagavond van 18.00-20.00 uur.

 

Het bestemmingsplan is tevens in te zien op: www.ruimtelijkeplannen.nl;

plan-id.: NL.IMRO.1883.BP150kVnet-VA01

 

Inhoud van het bestemmingsplan:

  • -

    Realisatie van een nieuwe, ondergrondse 150 kV- kabelverbinding tussen het hoogspanningsstation Graetheide (gelegen ten noorden van Chemelot-terrein en ten oosten van de rijksweg A2) en het hoogspanningsstation Lutterade (gelegen in de woonkern Lindenheuvel). Een belemmeringenzone ter bescherming van de nieuwe, ondergrondse verbinding wordt in het plan opgenomen.

  • -

    Aanpassing van de aankoppeling nabij hoogspanningsstation Born.

  • -

    Uitbreiding van hoogspanningsstation Graetheide.

  • -

    Het vervallen van het ruimtebeslag van de bestaande bovengrondse hoogspanningsverbinding, zodra deze verbinding buiten gebruik wordt gesteld en wordt weggehaald.

Dit bestemmingsplan geeft de juridisch-planologische grondslag voor de realisatie. 

 

De wijziging heeft betrekking op de correctie van de vaststellingsdatum van het bestemmingsplan Buitengebied Born-Geleen. 

 

Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Tegen het gewijzigde plandeel kan eenieder beroep instellen.

 

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven