Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard 18-12-2018

 

 

18 december 2018

 

 

Onderwerp

Besluit

Accountantsverklaring bij subsidieverantwoording 2018

 

Samenvatting

Op basis van de Algemene subsidieverordening Krimpenerwaard 2017 besluit het college dat organisaties die in 2018 een subsidie hebben ontvangen van meer dan € 50.000,- minimaal een beoordelingsverklaring moeten overleggen ter vaststelling van de subsidie.

 

Besluit

Het college besluit dat bij de verantwoording 2018 van subsidies hoger dan € 50.000 het overleggen van een beoordelingsverklaring volstaat.

 

 

Afstoten schilderijencollectie Van der Kop

Samenvatting

De kunstcollectie Van der Kop kan op termijn worden onttrokken aan het gemeentelijk kunstbezit.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    stemt in met het afstoten van de collectie van der Kop behoudens de tekeningen en de medaille, start de procedure hiertoe in 2019 op met externe begeleiding

  • 2.

    stemt in om geen vervreemding van de collectie toe te passen gedurende 3 jaren

  • 3.

    informeert de Gemeenteraad met bijgevoegde raadsinformatiebrief

 

 

Evaluatie voortgang prestatieafspraken Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Samenvatting

De raad wordt voorgesteld om in te stemmen met het verlenen van de eerste helft van de overbruggingssubsidie 2019 aan het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. De raad heeft daartoe kennis genomen van de raadsinformatiebrief waar de voortgang van de gemaakte afspraken beschreven staat. Het college heeft bij het raadsbesluit van 10 juli 2018 ingestemd met het voorleggen van de evaluatie van de voortgang van de prestatieafspraken aan de raad.

 

Besluit

Het college stelt bijgaand raadsvoorstel met bijbehorende raadsinformatiebrief vast en legt deze ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad.

 

 

Informatienota afronden programma gebiedspromotie

Samenvatting

Het college neemt kennis van de wijze van afronding van het programma gebiedspromotie en de stand van zaken v.w.b. de (grotere) projecten in het programma.

 

Besluit

Het college neemt kennis van de wijze van afronding van het programma gebiedspromotie en de stand van zaken v.w.b. de (grotere) projecten in het programma.

 

 

Aangepaste planning omgevingsvisie

Samenvatting

Het college heeft kennis genomen van de aangepaste planning omgevingsvisie. De planning is aangepast zodat er een goede afstemming plaatsvindt met de verschillende externe en interne stakeholders en er ruimte is om in te spelen op recente ontwikkelingen.

 

Besluit

Het college heeft kennis genomen van de aangepaste planning omgevingsvisie en is akkoord met de planning. De planning is aangepast zodat er een goede afstemming plaatsvindt met de verschillende externe en interne stakeholders en er ruimte is om in te spelen op recente ontwikkelingen.

 

 

Projectplan kookboek buitengebied

Samenvatting

In het kader van de Omgevingswet wil de gemeente bij nieuwe initiatieven met de initiatiefnemers in gesprek. Hierbij willen we graag initiatiefnemers enthousiast maken om bij te dragen aan het versterken van de kwaliteiten van het landschap en de ontwikkeling van de Krimpenerwaard. Een inspiratiekader dat het verhaal vertelt en richting geeft aan het gesprek ontbreekt echter. Dit kookboek is een stap om van regels en toetsen over te gaan naar het goede gesprek en inspireren.

 

Besluit

Het college neemt kennis van het Projectplan kookboek buitengebied.

 

 

Mandaatbesluit inzake Leerlingenvervoer

Samenvatting

Het college stemt in met de toekenning van aangepast vervoer in twee situaties, op grond van artikel 26 uit de Verordening Leerlingenvervoer. Daarmee is de toepassing van artikel 26 onderbouwd en goedgekeurd.

 

Besluit

Het college stemt in met de toepassing van artikel 26 uit de Verordening Leerlingenvervoer 2018.

 

 

Reglement draagvlakmeting bedrijveninvesteringszones 2019

Samenvatting

Het college heeft het reglement draagvlakmeting bedrijveninvesteringszones 2019 vastgesteld. De organisatie van de draagvlakmeting conform artikel 4 van de Wet op de bedrijveninvesteringszones is een verantwoordelijkheid van de gemeente. Het reglement draagvlakmeting waarborgt dat elke draagvlakmeting voor een bedrijveninvesteringszone uniform en transparant wordt uitgevoerd.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    stelt het reglement draagvlakmeting bedrijveninvesteringszones 2019 vast.

  • 2.

    trekt het reglement draagvlakmeting bedrijveninvesteringszones (16-0000724) vastgesteld op 26 januari 2016 in.

 

 

Zienswijze Ontwerpbesluit leggerwijziging primaire waterkeringen Hoogheemraadschap van Rijnland

Samenvatting

Het college dient een zienswijze in op de in ontwerp vastgestelde legger primaire waterkeringen, die op 13 november 2018 door het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Rijnland is vastgesteld. De zienswijze is bedoeld om bij beheeroverdracht van het dijklichaam van de Steinsedijk de nadelige publiekrechtelijke consequenties voor onze gemeente te compenseren en om te voorkomen dat de gemeente voor extreem hoge kosten komt te staan, die door achterstallig dijkonderhoud zijn veroorzaakt.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    dient de bijgevoegde concept-zienswijze in bij het Hoogheemraadschap van Rijnland;

  • 2.

    mandateert wethouder Boere voor eventuele aanpassingen in de zienswijze.

 

 

Voortgang Stichting Krimpenerwaard Marketing en Promotie

Samenvatting

Het college neemt kennis van de actuele ontwikkelingen rondom de werkzaamheden van Stichting Krimpenerwaard Marketing en Promotie.

 

Besluit

Het college neemt kennis van de actuele ontwikkelingen rondom de werkzaamheden van Stichting Krimpenerwaard Marketing en Promotie.

De stichting wordt gevraagd een duidelijk bericht te sturen waarmee de raad kan worden geïnformeerd.

 

 

Uitbreiden overeenkomst Centric met E-diensten

 

Samenvatting

Om een volgende stap te kunnen zetten in digitale dienstverlening op het gebied van burgerzaken, wil het college gebruik maken van eDiensten van Centric als aanvulling op de huidige back-office systemen. Naast verbetering van de dienstverlening zorgen E-diensten voor een efficiënter verwerkingsproces. Omdat eDiensten gekoppeld zijn aan het back-office systeem van Centric, is het aanvragen van meerdere offertes niet zinvol.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    breidt de huidige overeenkomst met Centric voor de administratie van burgerzaken uit met eDiensten, waarbij de duur en voorwaarden gehandhaafd blijven;

  • 2.

    besluit af te wijken van het inkoop- en aanbestedingsbeleid.

 

 

Groot onderhoud bomen seizoen 2018-2019

Samenvatting

In de afgelopen maanden is volgens plan de veiligheid gecontroleerd van de zogenoemde attentie- en risicobomen in het gemeentelijk bomenbestand, ruim 3.800 bomen. De gehouden inspectie levert op dat 450 van deze bomen worden gesnoeid en 360 bomen worden gekapt en waar mogelijk herplant.

Het college informeert de gemeenteraad over deze uitkomsten.

 

Besluit

Het college informeert de gemeenteraad over het groot onderhoud aan bomen in het seizoen 2018-2019 (via bijgaande raadsinformatiebrief).

 

 

Benoeming Leden Adviesraad Sociaal Domein 2e termijn

Samenvatting

Het college heeft zes leden en de voorzitter van de Adviesraad Sociaal Domein voor een 2e termijn benoemd. Voor de overige leden is de 1e termijn nog niet verstreken.

 

Besluit

Het college besluit de voorzitter en zes leden van de Adviesraad Sociaal Domein, zoals aangegeven in bijlage, voor een tweede termijn van vier jaar te benoemen per 1 januari 2019.

 

 

Concept profielschets en selectiecommissie voor een nieuw lid van de Raad van Commissarissen veerdienst Schoonhoven

Samenvatting

Het college heeft ingestemd met de concept profielschets voor een nieuw aan te trekken lid van de Raad van Commissarissen van de veerdienst Schoonhoven en besloten geen zitting te nemen in de selectiecommissie.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stemt in met het concept voor een profielschets voor een nieuw aan te trekken lid van de Raad van Commissarissen van de veerdienst Schoonhoven.

  • 2.

    Ziet af van het recht om in het kader van de procedure tot kandidaatstelling zitting te nemen in de selectiecommissie.

 

 

Bestuursopdracht gezondheidsbeleid

 

Samenvatting

Het college gaat akkoord met de bestuursopdracht tot het opstellen van lokaal gezondheidsbeleid.

 

Besluit

Het college stelt bestuursopdracht gezondheidsbeleid vast.

 

 

1e wijziging Legesverordening 2019

Samenvatting

Het college heeft een actuele versie van de bij de Legesverordening 2019 behorende tarieventabel vastgesteld, zodat deze per 1 januari 2019 toegepast kan worden.

 

Besluit

Het college stelt de 1e wijziging van de Legesverordening vast.

 

 

Statutenwijziging Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor PO en VO (OZHW)

Samenvatting

Het college heeft de gemeenteraad verzocht in te stemmen met de statutenwijziging van Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor PO en VO.

 

Besluit

Het college besluit aan de gemeenteraad de statutenwijziging van Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor PO en VO ter besluitvorming voor te leggen.

 

 

Jeugdbescherming en jeugdreclassering

 

Samenvatting

De afgelopen jaren stijgt de instroom van jeugdigen in de jeugdbescherming en jeugdreclassering. Tegelijkertijd is uit onderzoek gebleken dat de Gecertificeerde Instellingen een niet kostendekkend tarief gehanteerd hebben. In de begroting van 2019 is meegenomen dat het budget voor jeugdbescherming en jeugdreclassering verhoogd wordt. Tegelijkertijd is besloten tot een structurele financiering van onderhanden werk.

 

Besluit

Het college stemt in met de structurele financiering van onderhanden werk vanaf 1 januari 2019 en gedurende de contractperiode.

 

 

Af te wijken van het inkoop- en aanbestedingsbeleid voor het project Digitalisering P&C Cyclus

Samenvatting

Het college besluit voor de aanschaf digitale P&C applicatie af te wijken van het inkoop- en aanbestedingsbeleid en een meervoudig onderhandse aanbesteding te organiseren met de twee leveranciers vanuit de marktoriëntatie. Aan hen wordt gevraagd een offerte in te dienen op basis van het plan van eisen.

 

Besluit

Het college besluit voor de aanschaf digitale P&C applicatie af te wijken van het inkoop- en aanbestedingsbeleid.

 

 

Memo rapport Groene Hart Rekenkamer Inkoop Jeugdhulp

Samenvatting

Met uitzondering van de gemeente Krimpenerwaard zijn de gemeenten in Midden Holland aangesloten op de Groene Hart Rekenkamer. In het najaar van 2017 heeft deze Rekenkamer in afstemming met de Programmaraad besloten een onderzoek uit te voeren naar de inkoop van de jeugdhulp. Dit onderzoek is uitgevoerd door het onderzoeksbureau KplusV. Het rapport is op 5 juli 2018 opgeleverd en na de zomer in handen gekomen van de beleidsmedewerkers van de gemeente Krimpenerwaard.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Neemt kennis van het rapport Groene Hart Rekenkamer;

  • 2.

    Informeert de Rekenkamer Krimpenerwaard.

 

 

Incidentele Subsidie Stichting Jeugdaccommodatie Bergambacht

 

Samenvatting

Het college heeft besloten een incidentele subsidie te verlenen aan Stichting Jeugdaccommodatie Bergambacht voor het organiseren van jeugdactiviteiten en het opknappen van het pand.

 

Besluit

Het college verleent voor het jaar 2018 een incidentele subsidie van € 2.830,- aan Stichting Jeugdaccommodatie Bergambacht voor jeugdactiviteiten en het opknappen van het pand.

 

 

RIB KrimpenerWaardspeld

Samenvatting

De Raad heeft naar aanleiding van de raadsinformatie Krimpenerwaardspeld, d.d. 6 december, gevraagd naar extra informatie. Deze informatie wordt door middel van de raadsinformatiebrief aan de raad gegeven.

 

Besluit

Het college informeert de raad over de KrimpenerWaardspeld, middels de bijgevoegde raadsinformatiebrief.

 

 

Planschadeverhaalsovereenkomst bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard

Samenvatting

Het college heeft in het kader van de vaststelling van het bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden een planschadeverhaalsovereenkomst met de provincie gesloten.

 

Besluit

Het college stelt de planschadeverhaalsovereenkomst bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard (bestemmingsplan Natuurgebieden) vast.

 

Naar boven