Zakelijke beschrijving anterieure grondexploitatieovereenkomst Kerkplein 1-3 Beuningen

De gemeente Beuningen heeft op 19 december 2018 een anterieure overeenkomst over grondexploitatie, zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening, gesloten voor de percelen kadastraal bekend gemeente Beuningen, sectie B nummers 3167 en 3700 (gedeeltelijk).

Inhoud anterieure grondexploitatieovereenkomst

Een anterieure grondexploitatieovereenkomst betreft een overeenkomst over grondexploitatie die de gemeente met één of meerdere grondeigenaren in een exploitatiegebied sluit, alvorens een planologische maatregel is vastgesteld.

De zakelijke beschrijving van de inhoud van de grondexploitatieovereenkomst ligt op grond van artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening vanaf 18 januari 2019 gedurende zes weken ter inzage. Het plan is op afspraak (tel. 14 024) in te zien op het gemeentehuis.

In deze beschrijving wordt het volgende weergegeven: vermelding van de naam van de wederpartij, de locatie (de betrokken kadastrale percelen), eventuele locatie-eisen en het bouwprogramma.

Zakelijke beschrijving

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beuningen heeft op 19 december 2018 een overeenkomst gesloten met de stichting Standvast Wonen (hierna te noemen: de grondexploitant) omtrent de exploitatie van het gebied bekend als ‘plan Kerkplein 1-3’ te Beuningen (de percelen kadastraal bekend gemeente Beuningen, sectie B nummers 3167 en 3700 (gedeeltelijk). De grondexploitant is voornemens het grondexploitatiegebied te bebouwen met maximaal 30 appartementen in de sociale huur met een parkeergarage met 34 parkeerplaatsen en een aantal bergingen. Het dak van de parkeergarage wordt ingericht als centrale binnentuin.

Tegen de gesloten anterieure grondexploitatieovereenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Beuningen, 15 januari 2019

Naar boven