Wijzigingsbesluit Algemeen mandaatbesluit Ede 2019 (invoering ambtelijk horen)

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Ede;

gelet op artikel 160 van de Gemeentewet;

besluit:

Artikel I

Het Algemeen mandaatbesluit Ede 2019 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

Artikel 2 komt als volgt te luiden:

Artikel 2. Mandaat aan de burgemeester

  • 1.

    Aan de burgemeester wordt gemandateerd: het nemen van de beslissing op bezwaar als bedoeld in artikel 7:12 van de Algemene wet bestuursrecht, in die gevallen waarin Kamer I van de commissie voor de bezwaarschriften belast is met de advisering en adviseert om het bezwaarschrift ongegrond of niet-ontvankelijk te verklaren, met uitzondering van die gevallen waarin het college zelf het besluit waartegen het bezwaar zich richt, heeft genomen.

  • 2.

    Aan de burgemeester wordt gemandateerd: het nemen van de beslissing op bezwaar in de categorieën van gevallen die zijn aangewezen artikel 4, onderdelen a tot en met g, van het Instellingsbesluit commissie voor de bezwaarschriften Ede.

  • 3.

    Aan de burgemeester wordt gemandateerd: het indienen van bezwaar tegen de financiële uitkering die het rijk aan de gemeente Ede verstrekt.

 

B

Na artikel 2 wordt een nieuw artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 2a. Mandaat aan de wethouders

  • 1.

    Aan de portefeuillehoudend wethouder wordt gemandateerd: het nemen van de beslissing op bezwaar als bedoeld in artikel 7:12 van de Algemene wet bestuursrecht, in die gevallen waarin Kamer II van de commissie voor de bezwaarschriften belast is met de advisering, met uitzondering van die gevallen waarin het college zelf het besluit waartegen het bezwaar zich richt heeft genomen.

  • 2.

    Aan de portefeuillehoudend wethouder wordt gemandateerd: het nemen van de beslissing op bezwaar in de categorieën van gevallen die zijn aangewezen artikel 4, onderdeel h, van het Instellingsbesluit commissie voor de bezwaarschriften Ede.

  • 3.

    Aan de portefeuillehoudend wethouder wordt gemandateerd: de vertegenwoordiging van de gemeente bij rechtshandelingen, tot het aangaan waarvan het college heeft besloten.

  • 4.

    Aan elk van de afzonderlijke wethouders wordt gemandateerd: het bij beschikking last geven dat een persoon die zich in de gemeente Ede bevindt in bewaring wordt gesteld, gedurende de periode die nodig is voor toepassing van artikel 27 Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen, indien deze persoon twaalf jaar of ouder is en geen blijk geeft van de nodige bereidheid zich in een psychiatrisch ziekenhuis te doen opnemen dan wel een van de andere omstandigheden zoals bedoeld in artikel 2 lid 3 en 4 van die wet.

  • 5.

    Aan de portefeuillehoudend wethouder wordt gemandateerd: de bevoegdheid tot het instellen van hoger beroep in die gevallen waarin Kamer II van de commissie voor de bezwaarschriften belast is met de advisering, met uitzondering van die gevallen waarin het college zelf het besluit waartegen het beroep zich richt heeft genomen.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op de dag na die van bekendmaking.

Vastgesteld in de vergadering van 7 mei 2019, zaaknummer 109138,

Het college voornoemd,

drs. P.C.M. van Elteren

de secretaris

mr. L.J. Verhulst

burgemeester

De burgemeester voornoemd,

mr. L.J. Verhulst

Naar boven