1e wijziging Handboek kabels en leidingen Helmond 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond:

 

Overwegende dat zij het noodzakelijk vinden dat nadere regels worden gesteld stellen ten aanzien van de ordening, planning en coördinatie van werkzaamheden aan ondergrondse kabels of leidingen;

 

Gelet op het bepaalde in artikel1.3, eerste lid, van de Verordening ondergrondse infrastructuur Helmond 2014;

 

B e s l u i t e n:

  • I.

    Het Handboek kabels en leidingen Helmond 2014 als volgt te wijzigen:

A. Artikel 2.3 lid ii punt 2: de tekst te vervangen door:

Het maken van incidentele (huis)aansluitingen tot een gezamenlijke lengte van vijfentwintig (25) meter, inclusief nieuwbouwprojecten.

 

B. Artikel 7.1 eerst lid: de tekst te vervangen door:

  • 1.

    De grondroerder inspecteert het beoogde tracé waarop de voorgenomen werkzaamheden uitgevoerd moeten gaan worden vooraf en onderzoekt of de werkzaamheden (verkeers-)technisch uitvoerbaar zijn t.a.v. de aanwezige wegen, waterlopen, voetpaden, kademuren, viaducten, tunnels, spoorwegen, (waterkerende) dijken, overige kabels of leidingen, bomen, wegmeubilair, taluds en gebouwen. Met in acht name van de ter zake geldende technische eisen, NEN normen et cetera.

C. Artikel 7.2.2 vijfde lid: de tekst te vervangen door:

  • 5.

    Als het onvermijdelijk is dat er in de nabijheid van bomen of andere groenvoorzieningen moet worden gewerkt, dan worden er een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen (Hoofdstuk 9) dat schade aan de betreffende boom, groenvoorziening en aan de te leggen kabel of leiding voorkomt. Indien de afstand tot de bomen minder is dan bepaald in artikel 7.2.1 vierde lid worden er in ieder geval beschermende maatregelen toegepast of er worden (gestuurde) boringen gemaakt.

D. Artikel 8.1 tweede lid: de tekst te vervangen door:

  • 2.

    De grondroerder houdt zich aan de CROW-richtlijnen “Schade voorkomen aan kabels en leidingen” (CROW publicatie 500 ) en de VOI-, nadere regels en WION.

 

  • II.

    Dit wijzigingsbesluit treedt op 1 januari 2019 in werking.

     

Helmond, 31 oktober 2018

Burgemeester en wethouders van Helmond,

mevrouw P.J.M.G. Blanksma-van den Heuvel

de burgemeester,

mr. drs. A.P.M. ter Voert

de secretaris.

Bezwaar en verzoek om voorlopige voorziening  

Bent u het niet eens met ons besluit? Dan kunt u hiertegen een bezwaarschrift indienen. Uw bezwaarschrift stuurt u aan het college van burgemeester en wethouders van Helmond, postbus 950, 5700 AZ Helmond. U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen via www.helmond.nl/bezwaar. Zorgt u er voor dat u het bezwaarschrift indient binnen zes weken na de dag van verzending van dit besluit. Daarmee voorkomt u dat wij uw bezwaarschrift niet meer kunnen behandelen.

 

Een bezwaarschrift moet ondertekend zijn en bevat verder: uw naam en adres, de datum waarop het bezwaarschrift is geschreven, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden (argumenten) van het bezwaar. Wilt u verhinderen dat het besluit op korte termijn wordt uitgevoerd? Dien dan ook een verzoek om een voorlopige voorziening in bij de voorzieningenrechter. Een verzoek daartoe richt u aan: De Voorzieningenrechter, sector bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. U kunt uw verzoekschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

 

Heeft u vragen over het indienen van een (digitaal) bezwaarschrift of een voorlopige voorziening ? Kijk dan op de site van de gemeente Helmond, www.helmond.nl/bezwaar. Of vraag de brochure aan bij de Stadswinkel (telefoonnummer 14 0492).

 

Naar boven