VERKIEZINGEN EUROPEES PARLEMENT

AANVRAGEN VAN EEN VERVANGENDE STEMPAS

De burgemeester van Sittard-Geleen maakt bekend dat voor de aanstaande verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement, te houden op donderdag 23 mei 2019, het volgende van toepassing is:

Om overal binnen de gemeente Sittard-Geleen te kunnen stemmen heeft u een stempas ontvangen. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen. Mocht u uw stempas kwijtraken dan kunt u op twee manieren een vervangende stempas aanvragen.

 

A. SCHRIFTELIJK VERZOEK

  • 1.

    Middels een schriftelijk verzoek kunt u een vervangende stempas aanvragen.

  • 2.

    Het verzoekschrift dient u uiterlijk op 20 mei 2019 in te dienen bij de burgemeester van de gemeente, waar u op de dag van de kandidaatstelling (9 april 2019) als kiezer bent geregistreerd.

 

B. MONDELING VERZOEK

In plaats van een schriftelijk verzoek te doen, kunt u bij afdeling in persoon mondeling een vervangende stempas aanvragen. Dit kan geschieden tot 12:00 uur op de dag vóór de stemming (22 mei 2019).

 

Mocht u alsnog uw “oude” stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas. Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

 

Nadere informatie wordt verstrekt door Team Verkiezingen, Stadswinkel Sittard-Geleen, Markt 1 te Geleen.

Sittard-Geleen, 03-05-2019

De burgemeester voornoemd,

G.J.M. Cox

Naar boven