Gemeenteblad van Vijfheerenlanden
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Vijfheerenlanden | Gemeenteblad 2019, 104017 | Verordeningen |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Vijfheerenlanden | Gemeenteblad 2019, 104017 | Verordeningen |
Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vijfheerenlanden houdende regels omtrent het IKB Regeling IKB gemeente Vijfheerenlanden
Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:
I. Keuzemodel arbeidsvoorwaarden
Artikel 2 Deelname aan de regeling
De medewerker neemt deel aan de regeling door definitieve keuzes in te voeren in de IKB-module.
In de IKB-module kunnen de volgende doelen worden aangegeven:
Verzoeken voor toepassing van het keuzemodel arbeidsvoorwaarden worden gehonoreerd, mits zij passen binnen de (fiscale) wet- en regelgeving. Indien de (fiscale) wet- en regelgeving tussentijds wijzigt, zal de toepassing van de regeling in overeenstemming met de actuele wet- en regelgeving plaatsvinden.
De werkgever bepaalt of een aanvraag in overeenstemming is met de gestelde voorwaarden zoals onder meer opgenomen in dit artikel en in artikel 4, lid 1 van deze regeling. Medewerker is in dit verband verplicht alle door de werkgever gewenste informatie of (bewijs)stukken te verstrekken.
Artikel 4 Gevolgen van de keuze
Indien aan de belastingvrije uitbetaling van een doel door de belastingdienst bijzondere voorwaarden worden verbonden, is de medewerker gehouden aan deze voorwaarden te voldoen en dit desgewenst aan te tonen. De werkgever informeert de medewerker over deze bijzondere voorwaarden. Een eventuele naheffing als gevolg van het niet voldoen aan deze voorwaarden, komt voor rekening van de medewerker.
Artikel 5 Onrechtmatig gebruik
Wanneer de medewerker onjuiste gegevens verstrekt en/of onrechtmatig gebruik maakt van deze regeling, worden de totale kosten (met inbegrip van rente, verhaalskosten e.d.) die de werkgever maakt met terugwerkende kracht op de medewerker verhaald.
Artikel 6 Onvoorziene gevallen
In gevallen waarin deze regeling niet of niet in redelijkheid voorziet, kan de werkgever een bijzondere voorziening treffen.
Artikel 8 Voorwaarde voor deelname
Aan het fietsplan kan iedere medewerker deelnemen.
De werkgever kan de medewerker toestaan om (een deel van) zijn IKB-budget uit te ruilen tegen de aanschaf van een fiets en toebehoren.
De medewerker schaft zichzelf een fiets aan bij een door hem uitgekozen leverancier. HRM draagt in opdracht van het bevoegd gezag zorg voor de betaling van de factuur aan de medewerker tot een maximum van € 1.500,00 (inclusief BTW) per jaar/per fiets. De fiets wordt onmiddellijk eigendom van de deelnemer.
De werkgever is niet aansprakelijk voor enig nadeel -hoe ook genaamd- verband houdende met of als gevolg van de aanschaf. Evenzo zal de werkgever op geen enkele wijze bemoeienis hebben met verschillen in inzicht en interpretatie van garantiebepalingen betreffende de aanschaf tussen de medewerker en de leverancier.
Artikel 11 Vergoeding accessoires en verzekering
De medewerker komt in aanmerking voor het uitruilen als bedoeld in artikel 8, lid 2 voor de met de fiets samenhangende zaken en fietsverzekering. Per kalenderjaar kan er een maximaal bedrag van € 82,00 onbelast worden uitgeruild voor met de fiets samenhangende zaken, zoals onderhoudsbeurten/reparaties, regenkleding, sloten e.d. Hiervan dient een originele nota te worden overlegd. Ook een fietsverzekering kan onbelast worden uitgeruild. Ook hiervan dient een originele nota te worden overlegd bij HRM en vervolgens wordt dit aan de medewerker uitbetaald via het salaris. Het gedeclareerde bedrag komt voor rekening van het IKB-budget van de deelnemer.
Artikel 12 Betaling bij uitdiensttreding
De medewerker die uit dienst treedt, voordat het volledige brutobedrag van de fiets is betaald, dient het restant bedrag terstond netto terug te betalen. Verrekening vindt voor zover mogelijk plaats via de laatste salarisbetaling.
III. Uitruil IKB-budget voor vergoeding reiskosten woon-werkverkeer
De medewerker de mogelijkheid te bieden zijn IKB-budget te gebruiken voor het volledig onbelast vergoeden van de reisafstand woon-werkverkeer.
Artikel 14 Voorwaarde voor deelname
De medewerker die op basis van deze regeling er voor kiest om aanspraak te maken op een volledige tegemoetkoming in de kosten voor het dagelijks reizen tussen de woning en de plaats van tewerkstelling, ontvangt per werkelijk verreden kilometer de maximale onbelaste kilometervergoeding.
De salarisadministratie houdt (binnen de IKB-module) op basis van de volgende gegevens bij hoeveel woon-werkkilometers (nog) onbelast mogen worden vergoed:
De reiskostenvergoeding als bedoeld in het eerste lid, bedraagt maximaal het bedrag dat op basis van het aantal nog onbelast te vergoeden werkelijk verreden kilometers woon-werkverkeer, zoals dat overeenkomstig lid 2 in de salarisadministratie is vastgelegd, vergoed mag worden.
Het onbelast uitruilen van de vakbondscontributie heeft tot doel:
De totale uitruil bedraagt maximaal het totaal door de deelnemer betaalde contributie in het betreffende contributiejaar. Ter financiering betaalt de deelnemer in het contributiejaar een bruto bedrag, dat gelijk is aan het totaal aan vergoede vakbondscontributie.
Contributie over een tijdvak waarin de medewerker niet in dienst is van de gemeente, kan niet in deze regeling worden ondergebracht. Indien, door bijv. uitdiensttreding, hier achteraf sprake van is vindt een herrekening plaats.
Artikel 17 Voorwaarde n en financiering
De medewerker betaalt zelf binnen het contributiejaar en binnen een met de vakbond overeengekomen betalingstermijn (bijv. jaarlijks, maandelijks of per kwartaal) zijn/haar contributie aan een door hem//haar uitgekozen vakbond.
Gedurende het tijdvak waarop de contributie betrekking heeft, was de medewerker in dienst van de gemeente Vijfheerenlanden.
Jaarlijks kan de medewerker het volledige jaarbedrag aan contributie via de IKB-module declareren, onder overlegging van betalingsbewijs/-bewijzen met betrekking tot de door hem/haar betaalde vakbondscontributie in het contributiejaar.
De werkgever vergoedt aan de deelnemer maximaal het aangegeven bedrag en gaat vervolgens op grond van deze regeling met de deelnemer een financieringsregeling aan.
Het onder lid 4 vergoede bedrag, wordt in hetzelfde contributiejaar volledig door de medewerker gefinancierd. Deelname, vergoeding en financiering (c.q. aflossing) vinden dus in hetzelfde kalenderjaar plaats.
Bij het opstellen van de regeling vakbondscontributie is het uitgangspunt gehanteerd, dat het contributiejaar parallel loopt aan een kalenderjaar (beide van 1 januari tot en met 31 december). Indien hiervan op individueel niveau geen sprake is, kan dat deel van de contributie worden ingezet dat is betaald in het jaar waarin ook de vergoeding door en de aflossing aan de werkgever plaatsvindt.
De werkgever is niet aansprakelijk voor enig nadeel -hoe ook genaamd- verband houdende met of als gevolg van het lidmaatschap bij de vakbond en de door de medewerker betaalde vakbondscontributie, evenals de wijze waarop de contributie aan de vakbond wordt betaald. Evenzo zal de werkgever op geen enkele wijze bemoeienis hebben met verschillen in inzicht en interpretatie van voorwaarden betreffende de contributie en het lidmaatschap van de vakbond.
Indien de fiscale voorwaarden met betrekking tot het uitruilen op basis van de vakbondscontributie of het fietsenplan wijzigen, wordt deze regelingen automatisch aan de gewijzigde fiscale voorwaarden aangepast. De aanpassingen worden aan de Ondernemingsraad ter kennisgeving medegedeeld.
Deze regeling treedt in werking na bekendmaking en heeft met terugwerkende kracht rechtskracht per 1 januari 2019.
Deze regeling wordt aangehaald als: “Regeling IKB gemeente Vijfheerenlanden”.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2019-104017.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.