VERORDENING VOOR PERIODIEK ONDERZOEK DOOR HET COLLEGE NAAR DE DOELMATIGHEID EN DOELTREFFENDHEID VAN HET DOOR HET COLLEGE GEVOERDE BESTUUR (Verordening artikel 213A Gemeentewet Midden-Groningen)

 

 

Artikel 1. Definities

In deze verordening wordt verstaan onder:

  • a.

    Doelmatigheid : de mate waarin de gewenste prestaties en beoogde maatschappelijke effecten worden gerealiseerd met een zo beperkt mogelijke inzet van middelen, of met de beschikbare middelen zo veel mogelijk resultaat wordt bereikt.

  • b.

    Doeltreffendheid : de mate waarin met de geleverde prestaties de gestelde doelen of de beoogde maatschappelijke effecten van het beleid daadwerkelijk worden behaald.

 

Artikel 2. Onderzoeksplan

  • 1.

    Het college geeft bij de aanbieding van de begroting in een onderzoeksplan aan welk periodiek onderzoek wordt verricht in dat jaar.

  • 2.

    In het onderzoeksplan wordt aangegeven :

het organisatieonderdeel of het proces dat wordt onderzocht

de wijze waarop het onderzoek wordt opgezet, waarbij aandacht zal worden besteed aan de vraagstelling, de onderzoeksmethode, de doorlooptijd en de wijze van uitvoering

de kosten, alsmede welke budgetten in de begroting zijn opgenomen voor de uitvoering van onderzoeken.

 

Artikel 3. Rapportage en gevolgtrekking

  • 1.

    De uitkomsten van een onderzoek worden vastgelegd in een rapportage aan de raad.

  • 2.

    Op basis van de resultaten van ieder onderzoek stelt het college indien nodig een plan van verbetering op. De rapportage en het plan van verbetering worden ter kennisgeving aan de raad en de gemeentelijke rekenkamer aangeboden. Het college neemt op basis van het plan van verbetering organisatorische maatregelen.

  • 3.

    Het college geeft in een evaluatie na een jaar aan hoe de verbeteringen zijn gerealiseerd. Deze evaluatie wordt ter kennisgeving aan de raad en de gemeentelijke rekenkamer aangeboden.

 

 

Artikel 4. Inwerkingtreding

Deze verordening treedt de dag na bekendmaking in werking en per die datum worden ingetrokken: de verordening 213 a van de gemeente Hoogezand-Sappemeer vastgesteld op 18/11 2003, de verordening 213 a van de gemeente Slochteren vastgesteld op 28/11 2006 en de verordening 213 a van de gemeente Menterwolde vastgesteld op 10/11 2007.

 

Artikel 5. Citeertitel

Deze verordening kan worden aangehaald als: “Onderzoeksverordening gemeente Midden-Groningen”.

 

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van de raad dd.28 maart 2019.

de burgemeester,

de griffier,

Naar boven