Bekendmaking gewijzigde vaststelling partiële herziening bestemmingsplan “Businesspark Midden – Limburg”, gemeente Echt-Susteren

(NL.IMRO.1711.BP20170816-VG01)

 

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren maken bekend, dat de gemeenteraad op 25 april 2018 de partiële herziening van het bestemmingsplan “Businesspark Midden – Limburg” gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inhoud 

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op een aantal aanvullingen en verbeteringen van de regels en verbeelding van het in 2013 vastgestelde bestemmingplan voor het “Businesspark Midden-Limburg” (BML). Dit bedrijventerrein is bedoeld voor bedrijven in de sectoren transport, distributie en/of logistiek en modern gemengde bedrijven.

 

Concreet gaat het om de volgende aanvullingen en/of aanpassingen:

  • 1)

    E-commerce, 'e-fulfilment', 'groothandel met showroom' en 'detailhandel volumineus' worden rechtstreeks en/of via een afwijkingsbevoegdheid binnen het plangebied mogelijk gemaakt;

  • 2)

    Tuincentra en bouwmarkten worden binnen de bestemming 'Bedrijventerrein' expliciet aangemerkt als strijdig gebruik;

  • 3)

    Binnen het plangebied is een waterleiding gelegen. Hiervan is het tracé gewijzigd. Dit gewijzigde tracé is nu ook op de verbeelding correct vastgelegd;

  • 4)

    De voorgevelrooilijn aan de noordzijde van de Fahrenheitweg wordt gewijzigd van 12 naar 11 meter;

  • 5)

    Detailhandel en broodjeszaken in samenhang met tankstations en/of wasstraten worden in dit plan toegestaan tot een maximum bruto-verkoopvloeroppervlak van 80 m².

Wijzigingen

Bij de vaststelling zijn de volgende wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan aangebracht:

  • Op de verbeelding is een gedeeltelijke verbreding van de vrijwaringsstrook van de waterleiding van 4 naar 10 meter aan weerszijden van de leiding doorgevoerd;

  • In artikel 7.1 van de regels is toegevoegd dat het gaat om een ondergrondse waterleiding met een vrijwaringsstrook ter breedte van 4 respectievelijk 10 meter aan weerszijden van de hartlijn van de leiding ter plaatse van de figuur 'hartlijn leiding – water’.

     

Verdere procedure 

Het vastgestelde bestemmingplan ligt vanaf 14 mei 2018 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 in Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kunnen de plannen via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

 

Beroep instellen

Gedurende de inzagetermijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage:

  • a.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • b.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • c.

    Belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen, die de raad bij vaststelling heeft aangebracht.

 

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

 

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Voor zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Voor de hoogte van de bedragen kunt u de website van de Raad van State raadplegen via www.raadvanstate.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de beroepsprocedure.

 

Bestemmingsplan in werking

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen, of begrijpt u een onderdeel van het bestemmingsplan niet? Neem dan gerust contact op met dhr. S van Helden via telefoonnummer 0475 – 478 478.

 

Echt-Susteren, 11 mei 2018

Naar boven