Ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied – Maxisweg-Oost

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied – Maxisweg-Oost met ingang van donderdag 26 april 2018 tot en met woensdag 6 juni 2018 (6 weken) voor een ieder ter inzage ligt.

Inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied – Maxisweg-Oost heeft betrekking op het oostelijk deel van de Maxisweg ter hoogte van de bocht in de weg nabij de centrale toegangsbrug naar het KNSF-terrein in Muiden.

In het kader van de verlegging van de A1 is een gedeelte van de Maxisweg volgens het tracébesluit van 21 maart 2013 aangepast, hierbij is nog geen rekening gehouden met de ontwikkeling van De Krijgsman en Bredius. Bij het ontwerp van de hiervoor nog te realiseren wegaanpassingen en de daar bijbehorende groene inrichting rondom de weg, bleek het niet mogelijk deze geheel binnen de regels van het geldende bestemmingsplan Landelijk gebied te realiseren. Enerzijds valt een deel van het wegontwerp buiten de bestemming Verkeer en binnen de bestemming Natuur-2, anderzijds valt een deel van de ontworpen groene inrichting rondom de weg binnen de bestemming verkeer.

Het ontwerpbestemmingsplan ziet toe op een partiële herziening van bestemmingsplan Landelijk Gebied zodat op basis daarvan een passende ontsluiting van De Krijgsman en Bredius op en via de Maxisweg kan worden gerealiseerd.

Raadplegen van de stukken

Voor informatie kunt u op werkdagen, telefonisch of door middel van een baliebezoek op het gemeentehuis, contact opnemen met de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving op telefoonnummer (035) 207 0000. Hier kunt u tevens de stukken inzien.

Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 08.30 – 17.00, op woensdag tussen 08.30 – 20.00 uur.

Tevens zijn de stukken in te zien in de bibliotheek (Kazernestraat 10) te Muiden, tijdens de reguliere openingstijden.

Het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied – Maxisweg-Oost is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1942.BPMMaxiswegOost-on01). Ook is het te raadplegen via de de website van de gemeente op www.bestuur.gooisemeren.nl onder ‘Plannen en projecten’ - > ‘Ontsluiting Bredius en De Krijgsman’.

Zienswijzen

Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld om binnen de periode van zes weken (van donderdag 26 april 2018 tot en met woensdag 6 juni 2018) een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren te brengen. Schriftelijke reacties kunt u richten aan de gemeenteraad van Gooise Meren, Postbus 6000 1400 HA Bussum, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied – Maxisweg-Oost’. Als u nog vragen heeft, of als u een mondelinge reactie wilt geven, dan kunt u bellen met de gemeente, (035) 207 0000.

 

Bussum, 25 april 2018

Naar boven