Gemeente Sittard-Geleen – Vaststellen Lijst monumentale en waardevolle bomen

Conceptlijst

Registratienummer 2018/2102847

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat zij een Conceptlijst monumentale en waardevolle bomen vastgesteld hebben zodat belanghebbenden zienswijzen in kunnen dienen. Plaatsing op de Lijst betekent voor deze bomen dat zij extra bescherming genieten. Kappen is alleen mogelijk in verband met de veiligheid of vanwege zwaarwegende omstandigheden.

Monumentale bomen zijn ouder dan 80 jaar, Waardevolle bomen voldoen aan één of meerdere criteria die de gemeenteraad in het Bomenbeleidsplan heeft vastgelegd.

Meer informatie vindt u in het ‘Bomenbeleidsplan Sittard-Geleen 2013’ op de gemeentelijke website.

Op dit moment zijn alleen gemeentelijke bomen opgenomen. Particuliere eigenaren van monumentale bomen gaat de gemeente later benaderen. Wanneer u als particulier eigenaar bent van een boom waarvan u vindt dat deze op de Lijst moet komen kunt u uw boom aanmelden.

Formeel kader

Conform afdeling 3.4. van de Algemene wet Bestuursrecht ligt de Conceptlijst met gemeentelijke monumentale en waardevolle bomen gedurende 6 weken ter inzage.

Inzage en zienswijzen en procedure

De Lijst is ontsloten via een digitale kaart waarop alle bomen aangegeven staan. De kaart is op te vragen via http://sittard-geleen.gispubliek.nl/bomenpaspoort. Op deze kaart is iedere boom met een boomsymbool aangegeven. Wanneer u op het symbool klikt verschijnt een boompaspoort met nadere informatie.

De Conceptlijst monumentale en waardevolle bomen kan op papier worden ingezien bij de receptie van de Stadswinkel, Markt 1 in Geleen.

Van donderdag 26-04-2018 tot en met woensdag 06-06-2018.

Over deze Conceptlijst kunnen belanghebbenden gedurende deze periode ook een zienswijze geven. Deze kan naar: College van B&W, Postbus 18, 6130 AA SITTARD

Na het verwerken van de zienswijzen zullen burgemeester en wethouders een definitieve Lijst vaststellen.

Naar boven