Besluit Milieueffectrapportage niet noodzakelijk Looweg 8, Uden

Onderwerp

Op 26 januari 2018 is door Van den Elzen-Nederstigt Beheermaatschappij B.V., Looweg 8 te Uden een aanmeldingsnotitie-m.e.r. (notitie) bij ons ingediend. Het betreft een verandering van de pluimvee- en paardenhouderij aan de Looweg 8 te Uden. De notitie is geregistreerd onder nummer 268747.

De verandering betreft de volgende:

  • Er gaat een omgevingsvergunning aangevraagd worden voor het houden van 39.999 ouderdieren van vleeskuikens in opfok of 66.375 vleeskuikens en 2 paarden. Er is al een omgevingsvergunning verleend voor de 39.999 ouderdieren van vleeskuikens en 2 paarden. Gezien de veranderingen is de m.e.r.-beoordelingsplicht alleen van toepassing op de oprichting/wijziging door uitbreiding met 66.375 vleeskuikens. De verandering betreft het uitvoeren van de drie bestaande pluimveestallen met een luchtmengsysteem voor droging van de strooisellaag (BWL 2010.13.V6) in combinatie met en warmtewisselaar (BWL 2017.03).

De notitie is ingediend, omdat de activiteit, het houden van meer dan 40.000 stuks pluimvee, een activiteit betreft die krachtens artikel 7.2, lid 4 van de Wet milieubeheer is aangewezen.

BESLUIT

Wij besluiten, gelet op:

  • de bepalingen van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, Wet milieubeheer en de Algemene wet bestuursrecht;

  • de notitie waarin Van den Elzen-Nederstigt Beheermaatschappij B.V. schriftelijk kenbaar heeft gemaakt voornemens te zijn de pluimvee- en paardenhouderij te wijzigen. Het betreft het wijzigen van de drie bestaande pluimveestallen;

  • het Besluit van 1 april 2011, houdende wijziging van Besluit m.e.r. 1994, waarbij een dergelijke activiteit als m.e.r.-beoordelingsplichtig zijn aangewezen;

  • de informatie die door Van den Elzen-Nederstigt Beheermaatschappij B.V. is verstrekt over de aard en de omvang van de te wijzigen pluimveestallen en tevens alle andere relevante omstandigheden waaronder hij de inrichting zal voeren.

dat, vanwege het ontbreken van bijzondere omstandigheden waaronder deze activiteit wordt ondernomen, voor de voorgenomen wijziging van de drie bestaande pluimveestallen voor het oprichten/wijzigen van 66.375 dierplaatsen voor vleeskuikens aan de Looweg 8 te Uden op het perceel kadastraal bekend gemeente Uden sectie Q, nummer(s) 900,901, 1038 en 1039, zoals omschreven in de notitie, bij de voorbereiding van het besluit ten aanzien van de aanvraag om de omgevingsvergunning géén milieu-effectrapport (MER) hoeft te worden gemaakt.

Bezwaar

dat tegen deze beschikking uitsluitend de initiatiefnemer (inrichtinghouder) op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken, een dag na publicatie, gemotiveerd bezwaarschrift kan indienen bij de gemeente Uden. Het bezwaarschrift wordt behandeld door de gemeentelijke commissie bezwaar- en beroepschriften. Als een bezwaarschrift wordt ingediend, kan tevens een verzoek om schorsing/voorlopige voorziening worden ingediend bij de Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch. Er is griffierecht verschuldigd. Het besluit wordt niet onherroepelijk voordat op dit verzoek is beslist.

dat andere belanghebbenden hun bedenkingen kunnen inbrengen in het kader van de omgevingsvergunningsprocedure. Deze mer-beoordelingsbeslissing wordt aangemerkt als een beslissing inzake de procedure ter voorbereiding van een besluit.

Uden, 16 april 2018

namens Burgemeester en wethouders van Uden

mr. C.J.F. Mutsaars-van Es

teamleider dienstverlening afdeling Ruimte

Naar boven