Aanwijzingsbesluit hondenuitrenveldje

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE GEMERT - BAKEL,

 

overwegende, dat

 

  • 1.

    Het ingevolge artikel 2:57, lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de eigenaar of houder van een hond verboden is die hond te laten verblijven of te laten lopen:

    • a.

      op een voor het publiek toegankelijke en kennelijk als zodanig ingerichte kinderspeelplaats, zandbak of speelweide of op een andere door het college aangewezen plaats;

    • b.

      binnen de bebouwde kom op de weg indien de hond niet is aangelijnd; of

    • c.

      op de weg indien die hond niet is voorzien van een halsband of een ander identificatiemerk dat de eigenaar of houder duidelijk doet kennen.

  • 2.

    Het verbod in het eerste lid, aanhef en onder b, is niet van toepassing op de door het college aangewezen plaatsen.

  • 3.

    De verboden genoemd in het eerste lid onder a en b zijn niet van toepassing op de eigenaar of houder van een hond:

    • a.

      die zich vanwege zijn handicap door een geleidehond of sociale hulp hond laat begeleiden of

    • b.

      die deze hond aantoonbaar gekwalificeerd opleidt tot geleidehond of sociale hulp hond.

  • 4.

    Voor de keuze van betreffende locatie zijn de volgende afwegingen gemaakt:

    • a.

      Het terrein is gekozen door de initiatiefnemers, lokaal goed bekend en bekend met de invloed van het hondenuitrenveldje op de beleving van de openbare ruimte ter plaatse.

    • b.

      In de directe omgeving is ook een hondenuitlaatplaats gesitueerd. Beide voorzieningen zijn complementair.

      Het terrein voldoet op de volgende punten aan de eisen zoals die zijn opgenomen in de kadernota Hondenbeleid Gemert-Bakel:

      • -

        De locatie is gelegen aan de rand van de kern om de overlast voor aanwonenden te minimaliseren. Er grenzen slechts 4 particuliere achtertuinen aan de voorgestelde locatie;

      • -

        De hondenuitrenplaatsen worden geheel op bestaande gemeentegrond aangelegd. De gemeente is eigenaar van de voorgestelde locatie.

      • -

        Iedere hondenuitrenplaats is minimaal 400 m2 groot. Op de voorgestelde locatie is voldoende ruimte beschikbaar.

      • -

        Inwoners worden betrokken bij het aanwijzen van geschikte locaties. In dit geval hebben ruim 40 bewoners hun steun hiervoor uitgesproken.

Ingevolge artikel 2:57, lid 2 van de APV plaatsen kunnen worden aangewezen waar het verbod

genoemd in artikel 2:57, lid 1 onder a niet geldt;

 

gelet op het bepaalde in artikel 2:57 lid 1 en 2 van de APV;

BESLUITEN

 

  • 1.

    dat het op een deel van de openbare berm langs de Zuid-Om ter hoogte van Bunder in Gemert, aangegeven op de bij dit besluit behorende situatietekening en kadastraal bekend onder sectie O nummer 1790, niet verplicht is voor de eigenaar of houder van een hond ervoor te zorgen dat die hond is aangelijnd.

  • 2.

    te bepalen dat dit besluit in werking treedt op de dag na bekendmaking (publicatie).

Gemert 27 maart 2018,

het college van burgemeester en wethouders,

de secretaris,

A.A.T.G. Jansen MBA

de burgemeester,

ing. M.S. van Veen

Bezwaar

Als u het met dit besluit niet eens bent kunt u daartegen binnen zes weken na de dag van verzending van deze brief bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat de beslissing heeft genomen. Dat staat onder het besluit vermeld. Het adres is: Postbus 10.000, 5420 DA Gemert.

 

In het bezwaarschrift laat u weten tegen welk besluit u bezwaar maakt en de redenen waarom u het met dat besluit niet eens bent. Ook vermeldt u de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft en u ondertekent de brief met uw handtekening. Als het mogelijk is voegt u een kopie van het besluit waartegen u bezwaar heeft bij uw bezwaarschrift.

 

Als u bezwaar maakt, wordt de werking van dit besluit niet stopgezet. Mocht u dat willen en hebt u een spoedeisend belang, dan kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

 

U kunt pas een voorlopige voorziening vragen nadat u een bezwaarschrift hebt ingediend. Een kopie van het bezwaarschrift voegt u bij uw verzoek aan de voorzieningenrechter.

 

De rechtbank brengt u voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening kosten in rekening brengen (griffierecht).

Naar boven