Gemeente Borger-Odoorn, Bosbeheerplan 2008, ter inzage

Op 14 november 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borger-Odoorn het ‘Bosbeheerplan 2008’ vastgesteld.

In het voorjaar van 2006 heeft de gemeente Borger-Odoorn de Bosgroep Noord-Oost Nederland benaderd met de intentie om deel te willen nemen aan de FSC-certificering onder het groepscertificaat van de Unie van Bosgroepen. Een voorwaarde bij FSC-certificering is dat er een beheerplan voor het gemeentelijk boseigendom is opgesteld, dat aan de eisen van het FSC voldoet. Tevens wordt gesteld dat de beheermaatregelen die in het beheerplan worden beschreven ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Bosgroep Noord-Oost Nederland heeft voor de gemeente dit beheerplan opgesteld. Dit beheerplan is alleen van toepassing op de bosgebieden in eigendom van de gemeente en de daaraan aansluitende natuurgebieden die ook tot het eigendom behoren. Dit plan is opgesteld in het kader van de subsidieregeling reserve Stimulering vitaal platteland Drenthe. Doel van dit project is om het areaal bos dat wordt beheerd volgens de principes van FSC in de provincie Drenthe te verhogen. De FSC-certificering is alleen van toepassing op het bosbeheer. Vandaar dat alleen de visie op het bosbeheer in dit plan wordt beschreven. Deze visie zal vervolgens weer worden vertaald in concrete beheermaatregelen. Het beheerplan heeft een looptijd van 10 jaar. In 2019 zal het plan worden geëvalueerd en waar nodig worden geactualiseerd.

De beleidsregel treedt in werking met ingang van de eerste dag na bekendmaking.

De beleidsregel ligt voor een ieder zes weken ter inzage met ingang van de eerste dag na bekendmaking op het gemeentehuis, Hoofdstraat 50 te Exloo. De beleidsregel is in te zien bij het Klantcontactcentrum.

Naar boven